Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Meiringen - Hasliberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Meiringen - Hasliberg
2020.02.19. 09:00
Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1100, Luzerntől 50, Zürichtől 100, Berntől 85 km-re fekszik. A síterep megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, Bern felől pedig a 6-os, majd a 8-as úton érhető el. A síterepre való feljutás három irányból lehetséges: 1.) Hasliberg Twing, 2.) Hasliberg Reuti, 3.) Meiringen. E három kiindulási pontról visznek fel felvonók a sípályákhoz, és valamennyi, előbb említett kiindulási ponton parkolók várják az autóval érkezőket.

Pályarendszer:
A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április közepéig hivatalosan 08:00-17:00 között várja a sportolni vágyókat. A 60 km összhosszúságú, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, minden szintű sígyakorlattal rendelkező számára jó alternatíva. A síterep alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható a következő gócpontokkal: 1.) Käserstatt, 2.) Bidmi, 3.) Mägisalp. Käserstatt, ahová leggyorsabban Twingből lehet feljutni, elsősorban piros pályákat kínál a Hohbiel és Hochsträss csúcsokról, de Balisalp és Käserstatt között lankás kék pályákon síelhetnek a kezdők és kevesebb gyakorlattal rendelkezők. Bidmi a könnyebb, kék pályák találkozásában van, ahol nemcsak a könnyebb csúszásra vágyók próbálhatják ki tudásukat (pl. Mägisalp és Bidmi között, vagy Käserstatt és Bidmi között), de itt találhatók a tanuló és gyerek pályák is kezdők részére. Mägisalp a kiindulási állomás a Hääggen csúcsra, illetve Planplattenra, az Alpen Towerhoz. Hääggenről piros pályák és egy könnyebb kék pálya vezet le Mägisalpra, míg Planplattenról piros pályák és egy fekete pálya visz le Mägisalpra, illetve Bidmire. A Hochsträssról, illetve a Hääggen feletti csúcsról fekete pályákon lehet visszajutni Mägisalpra, ahol ugyancsak van lehetősége gyakorolni a kezdőknek egy itt kialakított tanulópályán. A síterepet a középnehézségű piros pályák dominálják, amelyek mellett számos könnyebb kék pálya is található. A három komolyabb meredekségű fekete pályán a legmagasabb csúcsokról lehet lecsúszni. Az előkészített pályák mellett, elsősorban az Alpen Tower alatt elterülő hegyoldalban lehet saját felelősségre off-pist síelni. A pályák zöme 1700 és 2400 m közötti fekvésű, így elég hóbiztos síterepnek számít.

Egyéb szolgáltatások:
Hasliberg Meiringen város feletti üdülőfalu, nagyjából 1000 méteres magasságban 2500 méteres hegycsúcsok tövében, szemközt a Berni Alpok hegycsúcsaival (Wetterhorn, Eiger, Mönch). Meiringen település a völgyben jó infrastruktúrával rendelkezik: található itt sí- és snowboardkölcsönző, sportbolt és síszervíz is, és a hivatalos svájci síoktató szervezetnél csoportos vagy magán síoktatásra is be lehet jelentkezni. Mindkét településen van étterem, bár, bolt, de közvetlenül a síliftek mellett is találhatóak festői kilátást nyújtó éttermek, bárok: Käserstatt, Mägisalp, Hääggen és Apen Tower. Az Alpen Towerban érdemes fellépcsőzni az épület legfelső szintjén lévő panorámabárba, ahonnan teljes körpanoráma nyílik a belső svájci Alpok legmagasabb csúcsaira – felejthetetlen látvány és élmény.
A sípályák mellett téli túraútvonalak várják a kirándulókat: Reuti-Bidmi-Mägisalp-Käserstatt-Twing érintésével. Továbbá két szánkópálya is található itt Käserstatt-Lischen, valaimnt Mägisalp-Bidmi között. Szálláslehetőség vagy Hasliberg üdülőfaluban, vagy a nagyobb Meiringen városka hoteljeiben lehetséges. Meiringen városban érdemes megtekinteni a Scherlock Holmes múzeumot, avagy a közelben lévő Aare-szurdokot, amely áprilistól novemberig várja a kalandos túrára vágyókat.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 59 CHF-ba kerül, míg 12:00-től 49 CHF-ért árulják a délutáni jegyet. Gyerekek 6 éves korig ingyen, 16 éves korig 28 CHF-ért síelhetnek (napijegy), és van ifjúsági és szenior kedvezmény 46, illetve 47 CHF-os áron.

Értékelés:
Jó választás családoknak, kezdőknek, haladó és profi síelőknek, hiszen mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelő terepet. Központi fekvése és hóbiztossága miatt felkapott célpontja a helyieknek, és főleg hétvégenként sokan síelnek itt.

További információk:
https://www.meiringen-hasliberg.ch
https://www.bergfex.ch/meiringen-hasliberg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.