Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák autópálya és autóút tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szlovák autópálya és autóút tapasztalatok
2019.05.09. 19:17
Miért kell játszani a hülyét?

Sajnos tudom, hogy egy többségi társadalmi jelenség az, miszerint a sebességhatárokat belépési sebességként fogják fel a felső korlát helyett, illetve tűréshatár koncepcióban vezetnek (addig nem büntetnek ugye...), tudatosan.
A rámászásról, felelőtlen előzgetésekről már ne is beszéljünk, bár azt talán kevesebben művelik.

Amennyiben hamarabb szeretne valaki egy helyszínre érni, akkor mondjuk áldozatot hoz érte azzal, hogy hamarabb indul. Nem bonyolult szempont, egy mentőgépkocsivezető "ars poteicája" volt, aki sok mindent megélt.

A felfogásod szerint tulajdonképpen nem kellenének sebességhatárok, amely kb. Mad Max üzemmódba kapcsolná a közlekedést, igaz már nem vagyunk ettől messze.

Abba már bele sem megyek részletesen, mert tudom, hogy még nagyobb többség szarik rá, hogy mennyivel nagyobb a környezeti terhelés is a gyorsabb hajtás esetén (holott pont a síelési lehetőségek megőrzése miatt is oda kellen figyelni ilyen részletekre).
Totál önzőek lettek az emberek, csak a saját piti érdekei vezérli a többséget. Meg lesz ennek a következménye, csak sajnos azt mindenki viseli/viselni fogja, függetlenül attól, hogy a "játszadozás" részese volt-e.

Persze magyarázhat az ember, mikor a jelenlegi társadlomnak kb. az autó a fétise, többet foglalkozik vele, mint a saját csaladtagjaival és legfőképp a következő generációk, élővilág lehetőségeivel.
Feltételezem, hogy a fórumba írogatók közöl kevesen gondolják úgy, mint én, hogy ha már "belerondítok a jövőbe" a síelés által okozott túlzott környezeti terheléssel, akkor legalább megpróbálok a hétköznapokban a tárdadalom szempontjából kevésbé energiafaló, illetve terület/időfoglaló üzemmódban élni (pld-ul: tömegközlekedés, gyaloglás, kerékpár). Csak remmélni tudom, hogy nem egyedüli személy leszek ezzel a véleménnyel.
Előzmény: (BAnna 205774)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.