Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard tanuláshoz szükséges dolgok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboard tanuláshoz szükséges dolgok
2016.11.22. 22:11
Mi Visegrádon szinte csak kezdőkkel találkozunk, van némi rálátásunk:

Ha oktató keze alatt tanul, sokkal kevesebbet fog esni, mintha magától nekiesne a hegynek. Az oktató lépésről lépésre halad, a lányod fokozatosan fogja megszerezni a deszkabiztonságot, az elején nem lesz olyan sebessége, amiből gondot jelent az esés, veszélyes pályaszituációkba is sokkal kisebb valószínűséggel fog keveredni (egy megfelelő oktató figyel erre is), így a tanulás alatt nem kell túlzásba vinni a protektorokat. Azt feltételezem, sisakja van, azon kívül, ha belefér, akkor én max. a protektoros kesztyűt ajánlanám, a többi ráér. Ha már jól megy neki (síelős tudással gyorsan fog tanulni, szintén tapasztalat*), vehettek majd hátprotektort (én nagyon szeretem), esetleg protektoros nadrágot, ami a farokcsontot védi (ilyet meg csak nagyon szeretnék :-) ), a többit (térd, könyök, egész testes protektorkabát) nem szoktam feltétlen ajánlani.

Ruházat: amiben síel, jó lesz egy darabig, aztán úgyis esélyes, hogy ha megszereti a snowboardot is, beszippantja a szubkultúra. :-)

*Az a tapasztalatom, hogy a síelős háttérrel érkező, sportos, jó koordinációjú, jó állóképességű gyerekek 6-8 óra alatt eljutnak addig, hogy egy kék pályán biztonsággal le tudnak jönni összefűzött, driftes kanyarokkal. Onnan persze még sok gyakorlás van hátra, de az alapokhoz ez elég.

Robi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.