Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Nassfeld
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Chalet Kammleitn - Karintiai nyaralás - 3 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nassfeld
2019.03.25. 11:37
Mi most jöttünk haza Nassfeldről, ami az elmúlt években tavaszi törzshelyünk lett. Sokféle időt kifogtunk már, de ez volt a eddigi legjobb, mondhatni tökéletes. Március 21-22-23-án síeltünk itt, és egyetlen felhőt nem láttunk az égen, végig verőfényes napsütés és szélcsend fogadott a pályákon, ahol egészen a tröpolachi völgyállomásig lehetett csúszni. Igazi örömsí volt, napozós hüttézésekkel.

A hét elején (hétfőn) leesett 30 cm friss hó, ami nagyon jót tett a síterepnek minden lift ment és tökélyre ratkakoltak minden pályát. Mivel kevesen voltak, így még délutánra is tartotta magát a hó, alig buckásodott. A déli oldalon vált kicsit kásássá, de ízlés dolga, én ezt is imádom.

Pénteken ért véget az ÖBB hét, ami azzal járt, hogy egy nagyobb kamaszcsapat itt-ott feltűnt a pályákon, de sorba így sem kellett állnunk sehol egy percet sem a felvonóknál. Szombatra ők is eltűntek, és a hétvégi tökély időjárás ellenére kevesen voltak, nem kellett a népeket kerülgetni a pályákon.

Kedvenc pályáink: piros 1-es, 40-es, 51-es, 70-es, 77-es, 80-as és fekete 75-ös. Mind széles, szuper vonalvezetésű, hosszú pályák. A völgybe vezető Carnia is élvezetes volt, még szombat délután is, pedig a völgyben már erős tavasz volt, majdnem nyárias meleg. Házinénink már százszorszépeket ültetett a virágládákba.

Jókat hüttéztünk, és szombaton még egy bor- és sajtkóstoló eseménybe is belefutottunk a Madritschen lift alsó állománál. Itt igazi tavaszi fesztivál hangulat uralkodott, ezt próbáltuk megőrizni és átadni az új Insta360 ONE X kamerával, amit tesztelni vittünk.

Fotók a galériában:
https://sielok.hu/fotoalbum/nassfeld-2019-marcius/galeria/
Előzmény: (Maja73 205328)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.