Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeridert keresnék/csatlakoznék

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Freeridert keresnék/csatlakoznék
2017.01.02. 02:47
Azt az emailt szerintem nem olvassa senki. Inkább leírom ide, hogy mi is ez a freeride safari, ahogy Endru (Nagy Endre) nevezi.

Ez az ő küldetése. Ezt mondta, amikor arról beszélgettünk, hogy milyen kevesen lehetnek Magyarországon, akik freeride-osnak tekinthetők (sí+snowboard együtt). Szerinte 200 alatti ez a szám és egyre kevebben leszünk. Ezért azt találta ki, hogy olyan túrákat szervez, melyekre bárki jelentkezhet, hogy egymásra találjunk. De olyanok is jelentkezhetnek, akik kezdők ezen a téren. Tehát ő tanítani is akar. Szereti átadni a tudását, gyakran megáll, magyaráz. Egyszer kértem, hogy osszuk ketté a csapatot, mert túl sokan vagyunk és zavarjuk egymást csúszás közben. Nem engedte. Ez neki egy szertartás.

Én jobban szeretem, ha csak ketten-hárman vagyunk egy csoportban. Erre is van lehetőség, amikor a többiek elfáradnak, beülnek egy levesre pihenni. Olyankor szoktam én elszökni :)

De volt már olyan is hogy nagyon jó csapat jött össze és a legkomolyabb útvonalakat jártuk be, mert arra volt igény.

Azért ez inkább a társaságról szól, ezért nem a legoptimálisabb, ha kizárólag a legtöbb csúszás, nyitástól zárásig a cél. Minél nagyobb a létszám, annál több lesz a holtidő és ez a reggeli indulásokra is igaz.

A legnagyobb baj az egésszel, hogy előre ki vannak jelölve az időpontok. Péntektől hétfőig. De ki lehet menni hamarabb, vagy maradni még egy napot, ha úgy jön ki a havazás. Ha pedig régóta nem esett, akkor elhalasztjuk, vagy teljesen el is maradhat. Szerencse mindenképpen kell.

Sajnos ez Ausztria és egyre drágább a bérlet. Néhányan szezonjegyet vettünk (Amadé vagy SSSC), azzal lehet spórolni, ha többször tervezünk menni. Sajnos ezzel egy újabb kötöttséget vettünk a nyakunkba (terület), mert mi van, ha egy mediterrán ciklon Kelet-Tirolt vagy Karintiát szórja meg? Vagy kimennénk 1 hétre Franciaországba...

A szállás 25€/fő/nap. Akinek szezonjegye van, annak 20€. Endru így kívánja támogatni az eltökéltséget :) Az útiköltséget autónként osztjuk el egyenlően. Más költség, pl túravezetési nincs.

Jelentkezni személyesen kell a Csíky utcában Endrunál. Ő osztja be a szobákat és segít az utasok elosztásában is.

Én ugyanolyan résztvevő vagyok, mint bárki más, de segítek a vezetésben is vagy hátulról biztosítok, ha szükséges. Előfordulhat, hogy Endru nem ér rá, abban az esetben én vezetem a túrát, de én keveset beszélek és ritkábban állok meg :)

Lavinajeladó + hátizsák benne lapát és szonda mindenkinek kötelező!
Előzmény: (tüdi 191760)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.