Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Stoos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Stoos
2017.01.14. 20:15
Ma Stooson sí-túráztam. Ezen a helyen már többször voltam, síléccel még nem. Azért nem mert eddig nem volt itt hó. Január 2-án például 1900 méteren minden barna volt, néhány műhavas hófolt volt. Múlt hétvégén is két pálya volt nyitva amelyet behavaztak de az is csak max. 2-3 km lehetett. A héten megjött a havazás, ma már a tetőn 80 cm havat mértet a völgyben pedig 40cm-t. Jelenleg az összes felvonó üzemel, a pályák nem az összes működik mert valószínűleg nem tudták mind leratrakolni. Egyszerre túl gyorsan jött a sok hó.

Stoos közép Svájcban található a Luzern - Vierwaldstättersee régióhoz tartozik, Schwyz kantonban van. Kis pályarendszer, összesen 35 km sípályával rendelkezik 1300 és 1935 méter között találhatók a sípályák. Én olyan "libalegelőnek" nevezem mivel csak 600 méter szintkülönbséggel rendelkezik, síelésre ez azért jó. Igazából két hosszabb felvonója van amely Stoos faluból visz fel a Fronalpstockra(1923m) a másik pedig a Klingenstockra(1935m). A faluban több kisebb lift van, ezek csákányos és tányéros liftek rövid pályákkal kezdőknek.

A sípályát két részről lehet megközelíteni: az egyik Mutotathal elején található fogaskereküvel illetve Morschachból indulókabinos lifttel. Az első felvonó egy régi típusú (már lehet kb. 40 éves) ezt jövőre lecserélik egy új felvonóra.

A sí-túrám ma Stoosból indult és Klingenstock felé terveztem menni. -5C volt 1300 méteren és szakadt a hó. (Ma annyira esett a hó Svájcban, hogy pl. Wengenben emiatt nem tartották meg a versenyt. Eddig az volt a baj, hogy nem volt hó, most pedig az, hogy túl sok.) A szél is eléggé fújt, a sípálya mellett mentem felfele ha leszúrtam a síbotomat 80cm-re simán belement a hóba semmi erőfeszítés nélkül. Igazi téli idő volt, mint a Deltában néha azt hittem alig tudok lépni annyira fújt a szél meg szakadt a hó. Akkor mentem túrázni mikor jól esett :)

Nekem tetszett a hely lehet holnap kipróbáljuk a síelést is itt. Nem sokat fényképeztem mert túl sokat nem lehetett látni a maximális látótávolság 100-200m között változott. Igazi téli idő volt ma a hegyen.
havas fenyőfák mindenfelé
szakadt a hó egész nap, nem sokan voltak a pályákon
az oszlopok alapján tudtam hol a pálya  széle
igazi szüzhavazás volt a mai nap
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.