Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Stoos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Stoos
2019.01.24. 15:54
Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1030 km-re található, Zürichtől 60, Luzerntől 40 km-re, a Vierwaldstättersee közelében, Schwyz város közvetlen közelében. Stoos egy kis üdülőfalu 1300 méter magasságban, amelyet a világon egyedülálló meredekségű modern felvonóval lehet megközelíteni. Az autóval idelátogatók a felvonó kiinduló állomása közelében kialakított fizetős parkolókban tudják hagyni kocsijukat.

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:30-16:30 között várja a sportolni vágyókat. A 35 km összhosszúságú, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg piros és fekete pályákból áll, elsősorban a már tapasztalattal rendelekzőknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Továbbá csodálatos és gazdag off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat a magasan fekvő Klingenstock (1935 m) és Fronalpstock (1922 m) csúcsa alatt. A síterep e két hegycsúcs alapján tagolódik: egy hatszemélyes ülőlift visz fel a Klingenstock-ra, ahonnan piros és fekete pályákon lehet lejutni a faluba, míg a Fronalpstock csúcsát négyszemélyes ülőlifttel lehet elérni, ahonnan két piros pályán lehet lejutni. A pályák keleti és északi-keleti fekvésűek, így elég hóbiztos síterepnek számít.

A faluban gyerekek, illetve kezdők számára tanuló pályát is biztosítanak, közvetlenül a templom domb alatt, a fronalpstocki felvonó közelében. Közvetlenül a Stoosbahn felső állomása mellett pedig két könnyű, csákányos felvonóval ellátott kék pálya is található.

A snowpark a „vigéc” akrobatáknak nyújt gyakorlási lehetőséget (különböző ugratók), amelyet ugynacsak csákányos felvonóval lehet használni.

Egyéb szolgáltatások:
Stoos egy kis üdülőfalu 2000 méteres meredek hegyek ölelésében. Kicsinysége ellenére meglepően jó infrastruktúrával rendelkezik: található itt sí- és snowboardkölcsönző, sportbolt és síszervíz is. A faluban van pár étterem, de az igazán ínyenceknek javasolt a festői kilátással rendelkező Fronalpstock csúcsán levő étteremben elkölteni az ebédet: felejthetetlen kilátás nyílik innen a Vierwaldstätterseere és a környező csúcsokra.

A sípályák mellett számos komoly szánkó pálya, sífutó pálya valamint kijelölt és biztonságos hótúrázási lehetőség várja a nem kimondottan síelni vágyókat. Külön javasolt (lavinabiztos) sítúrázó útvonal is található, amely a faluból (1300 m) a Huserstock 1904 méteres csúcsára visz fel.

Szálláslehetőség Stoos faluban található különböző kategóriákban. A modern wellness hotelben egy kiadós síelés után lehet itt szaunázni, úszni és különböző wellness-szolgáltatásokat igénybe venni. Csoportok, cégek pedig konferenciákat és rendezvényeket is szervezhetnek ide.

Mivel a síterep a Vierwaldstätterseehez közel fekszik, ezért javasolt a környező városokban is körülnézni, amelyek közül Brunnen kiemelkedik festői elhelyezkedésével. Svájc történelmi névadó városa, Schwyz, pedig ötpercnyi autóútra van a Stoosbahn kiinduló állomásától.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 50 CHF-ba kerül, míg a délelőtti jegyet (13:00-ig érvényes) 42 CHF-ért árulják. Demográfiai alapon kedvezmények járnak gyerekeknek (30 CHF/nap), de van külön ifjúsági (pl. 43 CHF/nap) és szenior (pl. 45 CHF/nap) jegy is.

Értékelés:
Kiváló választás egy-egy napos síelésre vágyóknak, családoknak, középhaladó, haladó és off-pist síelőknek. Kedvező ár-érték aránya miatt mindenképp javasolt kipróbálni.

További információk:
https://www.stoos-muotatal.ch
https://www.bergfex.ch/stoos
Fronalpstock-a-hatterben.jpg
Fekete-palya-a-Klingenstock-alatt.jpg
Kek-palyak-kezdoknek.jpg
Kilatas-a-Fronalpstockrol.jpg
Klingenstock-alulnezet.jpg
Klingenstock-piros-palya-es-off-pist.jpg
Schwyz-varos-a-melyben-a-Fronalpstockrol.jpg
Snowpark.jpg
Az-vilag-legmeredekebb-felvonoja.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.