Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Bagolyirtás (Mátra)
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bagolyirtás (Mátra)
2017.02.02. 14:25
Nem találom egy síelőtársam legutóbbi bejegyzését, ahol a Bagolyirtási sípályát emlegette. Írtam is választ rá (kis dicsekvéssel, hogy némi közöm volt a létrehozásához).
Kaptam tőle néhány képet a mai állapotokról - azaz idén januárban járhatott ott. Utólagos engedelmével felteszem a képeket, no meg egy kis információt a Mátraszentistváni pálya létéről:
Kicsit vegyes az írásom, hol Bagolyirtásról, hol MSzI-ről van szó, de aki akarja, az megérti.
Ahhoz képest, hogy a "sajátomnak" tekintem ma is ezt a pályácskát (Bagolyirtás, a Győrihegy alól indul), jó régen jártam arra, talán 8 éve? Jó érzés látni, hogy a síház, a kötéltartó oszlopok még jó állapotban vannak!

A mátraszentistváni sípályát a Visontai (Gyöngyösi) Hőerőmű (igaz hivatalosan Gagarin Hőerőmű Vállalat - ma Mátrai Hőerőmű RT-nek hívják) sport-társadalma alapította, 1977. dec. 20-án volt a pályaavatás, kezdetben "köteles" felvonóval, majd fejlesztettek .... Az ominózus tárcsás felvonó valóban '85-ben létesült. Még akkor is csak "alulról" lehetett megközelíteni a pályákat. Igen jó bázis volt a Magyar Villamosművek Tröszt vállalatai téli sportokat kedvelő dolgozóinak.
Az erőművek, áramszolgáltatók meg még 4 vállalat (Erőmű Karbantartó Vállalat /ERŐKAR/, Országos Villamos Távvezeték Vállalat /OVIT/, Villamoserőmű Tervező és Szerelő Vállalat /VERTESz/ valamint az Erőmű Beruházási Vállalat /ERBE/ -itt dolgoztam 29 évet, két év VERTESZ-nél töltött év után) alkották a villamosenergia iparág nagy közösségét. Nagyon jó szervezettségű, családiasnak is mondható nyári és téli sportrendezvények sorozata színesítette a "dolgos" hétköznapokat!
P1270987.JPG
P1270988.JPG
P1270989.JPG
P1270990.JPG
P1280002.JPG
P1270992.JPG
Sípálya kitáblázása
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.