Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Bagolyirtás (Mátra)
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bagolyirtás (Mátra)
2017.02.02. 16:23
Akkor nyilván együtt dolgoztál Orsó Emillel, meg még néhány ERBE-s kollégámmal. Valóban lengyel "drótköteles emelőszerkezet"-ként importáltuk a Paksi Atomerőmű beruházás jogcímén (nem volt annakidején egyszerű dolog egy ilyen felvonó behozatala és telepítése!)
Az eredeti tervekhez képest Kiss Laci kollégám és barátom rendkívül komoly fejlesztéseket tervezett és valósított meg az elektromos vezérlésben és az oszloponkénti sodronyfigyelő elektronikában! A kezelőházban látni lehetett, ha az egyik sodronyvezető csiga kimozdult a helyéről, leesett a sodrony, vagy más gond támadt (sajnos volt olyan, hogy fegyelmezetlen gyerekek feldobták a tárcsát a szembejövő oldalra, leakadt a sodrony, stb... de a lelkes kezelők - nem egyszer jómagam is - 1-2 órán belül helyreállították). Mindezt olyan "használati díj" ellenében, ami szinte még a felvonó villamosenergia fogyasztásának költségeit sem fedezte. Nem is azért üzemeltettük.
A sodrony kötélfonását kétévente ellenőriztetni kellett úgynevezett roncsolásmentes vizsgálattal - nem okozott gondot, mivel az ERBE Minőségellenőrzési Osztálya - sok mindenben, ebben is profi szakemberekkel (és síelést kedvelőkkel) rendelkezett. A Közlekedés Felügyelet ellenőrzése alá estünk, mint "kötött pályás" rendszer, volt olyan alkalom, amikor a jelentésükben azt írták, hogy az ország legmegbízhatóbb és legkorszerűbb védelmi-szignalizációs rendszerű sífelvonóját üzemelteti a kezelő (ez a már megnevezett Kiss László érdeme!)
Hú de sok emlék fűződik ehhez kis pályához!
Ja! És akkoriban még voltak olyan telek, hogy hétvégente érdemes volt felautózni (Bp-től 1 óra 20 perc alatt Pásztón keresztül oda lehetett érni) - szombat reggel pályataposással kezdtük, majd rajta - síelés. Persze a pálya melletti fák alól folyamatosan ment a hó belapátolása középre! (Erről Kelecsényi Lajos tudna mesélni.)
Még annyi előnyünk volt, hogy egy üdülőnk is üzemelt Bagolyirtáson (itt született meg az ötletem, hogy milyen jó lenne itt a közvetlen közelben egy saját sífelvonó, a többi már más történet) szállás lehetőségében végképp érdemes volt felmenni hétvégére, sőt az "Ügyeletesnek" - aki természetesen rendelkezett felvonó-kezelői vizsgával - kötelező volt (kb. 15-en tettünk Bánkúton kezelői vizsgát, beosztottuk az ügyeletet.) Akinek nem jutott szállás, még azt is megtette, hogy szombaton hazajött, vasárnap reggel újra fent volt!
WFeri
Előzmény: (Tervező 193660)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.