Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Puy Saint Vincent
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
dannydog
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Puy Saint Vincent
2018.02.09. 11:44
Sziasztok!

Kellemes egy hetet töltöttünk itt január 28-tól február 2-ig, gondoltam megosztom az élményeim.
Először is kiemelném, hogy ilyen remek hóviszonyokkal, és ezzel együtt pazar időjárással ritkán áldanak meg az égiek.
Szóval a 6 síelt napból 5 nap napsütés, és 1 nap havazás, szélcsendes idő, nem túl hideg, és nem is túl meleg. Azt hiszem ebbe látatlanba bárki előre beleegyezne.
A hely maga nem túl nagy. Előnye, hogy egy nap alatt már nagyjából tudja az ember merre jár, és nem kell egész nap a térképet böngészni. Ugyanakkor lehetne ez a hátránya is, viszont a viszonylagosan kevés pálya zöme nagyon jó. Széles, megfelelő a lejtése a hossza, szóval ez a terep tele van élvezhető pályákkal, nem nagyon kell keresgélni. Ezért én nem éreztem, hogy kicsi lenne a síterep.
További előnye a nagyobb terepekkel szemben a kevés ember, délutánra gyakorlatilag kiürülnek a pályák, és délelőtt sincs még a központi részeken sem 1 percnél hosszabb sorban állás.
A szállások jóval kényelmesebbek, nagyobbak a franciáknál megszokottnál, ami szintén hatalmas plusz számomra a tavalyi 3 Völgyben tapasztalt "kutyaólban" nyomorgásnál (1800-on laktunk).
Aztán az ár. Azt kell mondjam ár/értékben verhetetlen ez a terep. Igaz, hogy nincsenek hiper-szuper felvonók, nincs több száz kilométer sípálya. Viszont ami pálya van az mind élvezhető, kényelmesek a szállások, nincs tömeg, és mindez viszonylag olcsón.
Hogy egy kis negatívumot is említsek, az a pályakezelés... Itt is hajlamosak a franciák egy-egy pályát kihagyni az éjszakai kezeléskor. Nem értem miért, de ezzel szinte minden francia terepen szembesültem.
Aztán az árak a hüttékben... Attól függetlenül, hogy nem egy top síterepről beszélünk az árak hasonló szinten vannak mint a 3 Völgyben.
Mindent összevetve életem egyik legjobb síelős hetén vagyok túl, nyilván ha rosszabb az idő, és kevesebb a hó akkor nem lett volna ennyire tökéletes a hét, de ez minden terepre is érvényes: ha jó az idő és jó a hó mindegy hol is vagyunk...

Végül pár kép: https://sielok.hu/fotoalbum/puy-st-vincent-2018/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.