Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Puy Saint Vincent
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
mizsolt
14 élménybeszámolót írt
14
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Puy Saint Vincent
2018.02.15. 10:02
Puy St. Vincent 2018 jan.28-febr.02

2018-as autóbuszos síelésünk helyszínének Puy St. Vincent-et választottuk. Néhány utastársammal ugyan többször voltunk ott korábban, de mivel olcsóbb helyet kerestünk, a visszatérés mellett döntöttünk. Egyöntetű véleményünk szerint Puy az egyik legjobb a kisebb, olcsóbb francia terepek között. Igaz a nyitott liftek miatt kellemetlen lehet egy hideg, szeles, csapadékos januárban… A kedvező ár hatására többen lettünk, így 2 busszal érkeztünk Unitravel szervezésben. Az utazás szerencsére most is rendben zajlott kb.21 óra Miskolcról egy Briancon-i vásárlással kiegészítve.

Puy hozta amit vártunk tőle. Tudtuk, hogy itt az átlagtól jobb és nagyobb, tökéletes pályaszállást kapunk a pénzünkért, és egy kevésbé zsúfolt ugyan kisebb pályarendszeren csúszhatunk. Én személyesen jobban szeretem a nagyobb , változatosabb rendszereket egy 6 napos síelésre, de elismerem hogy itt is lehet síelni egy hetet. Sőt, ha megemlítem milyen körülményeket sikerült kifognunk. A korábban itt tapasztalt hómennyiségtől több hó,(125-240 cm, És ez most a valóságot tükrözte szerencsére!!!) és az általunk reméltnél is kegyesebb időjárásban lett részünk. Négy nap januári napsütéssel kezdtünk 2000m-en max . 1-2 fok-al, de még 1400 méteren is csak max. 3-4 fokkal, és nagyon jó hóminőséggel!!!!! Majd 5. nap reggelre kaptunk 20-30 centi friss havat , mely szerencsére szélcsendes időben jött így nagy élmény volt az a néhány óra, amíg tartott a szűzhó. A hatodik napunk már kissé hidegebb, igazi januári idő volt, de az is többnyire napos és szélcsendes időjárást hozott!! Kijelenthetem ilyen időt és ilyen hóminőséget (pályán és pályán kívül) januárban ritkán kap a síelő…..

A csoport nagy része élt a lehetőséggel, hogy 1 napot Brianconban síeljen kiegészítőjegy vásárlásávval, mivel most nem Grand Galaxie bérletünk volt. Én harmadszor voltam Brianconban, mely most is tetszett. Természetesen ott többen vannak, bizonyos pályarészek sokkal jobban igénybe vannak véve, de ez a nagyobb rendszerek velejárója. A 4. napra nekünk kellett ez a változatosság.

Az igazsághoz tartozik, hogy szerintem igen sokszor kéne Puy-be vissza menni, hogy ennyire optimális körülményeket találjunk. Most nagyon kifogtuk az időt és a havat. Ha itt valaki egy átlagosan hideg januári szeles hetet tölt, normál pályaállapotok mellett, az gondolom sokkal kevésbé lesz elégedett. Mivel csak nyitott liftek vannak, egy hideg, szeles vagy csapadékos idő megkeserítheti a síelők életét. De most szerencsénk volt….

A hely egyébként nem tűnik kicsinek, mivel a pályák valóban jók, változatosak és a rendszer több alternatívát kínál a több mint 1000 méteres szint egyben csúszására. Ha váltogatjuk a pályákat jól szórakozhatunk, mintha egy sokkal nagyobb rendszerben síelnénk. A kevés ember miatt itt is jók maradnak a pályák zárásig is. Ez lehet az oka hogy nem ratrakolnak meg minden pályát minden reggelre. Félreértés ne essék, esetleg 1-1 pálya marad ratrakolás nélkül. Ettől szerintem a pályakarbantartás még tökéletes!! Azt pedig külön köszönhetjük, hogy a reggeli szűzhavas pályákat meghagyták nekünk…. Puy-ben a sorakozás gyakorlatilag ismeretlen… Egy kellemes barátságos, nyugis sírendszer.

Csatlakozom dannydog által leírtakhoz. Ilyen körülmények mellett, szinte mindenhol jót lehet síelni. Én is a legjobbak között említem ezt a hetet, pedig már túl vagyunk néhány síúton… Ár /érték arányban kimagaslóan jót kaptunk. A 80- 90.000 Ft közötti összköltség 1 hét síelésre pályaszállással , utazással egy ilyen méretű sírendszerben, nagyon korrekt szerintem. Ezért megéri ennyit utazni. Akik hozzám hasonlóan visszatértek Puy-be biztosan nem bánták meg, akik most voltak először azok nem értik miért nem jövünk gyakrabban……….

De bennem azért ott a gondolat: milyen lehetett most a 3 völgy????????
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.