Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egykori sípályák itthon

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Egykori sípályák itthon
2018.02.25. 16:57
Néhány éve jártam itt, tervbe volt véve, hogy a várrom feltárásához kötélpályát kellene építeni, láttam a sífelvonó maradványokat. Aztán nem lett belőle semmi.
Ugyancsak fellelhető Mánfán is egy felvonó maradvány, itt egy budapesti projektcég akart valamit kezdeni, pályázat, stb, ebből sem lett semmi, pedig patak is van alul, elvileg lehetne havasítani.
Egy biztos, csak az a sípálya "eladható" ma, ahol hóágyú rendszer, hótaposó gép, büfé stb rendelkezésre áll. Ez sajnos ma már milliárdos nagyságrendű befektetést igényel. A közönség ráadásul a nagyobb, attraktivitású pályarendszerek felé orientálódik, Ausztriában is becsukott emiatt sok kisebb síterep.
Amint láttam, az óbányai várnak inkább csak hűlt helye látszik. Persze nem elképzelhetetlen, hogy maga Óbánya egyéb nevezetességei mellett a romok némi feltárása után, kilátó, stb egy szerényebb költségigényű kötélpálya létesüljön, ami természetes hó esetén sízőket is kiszolgálna, így együtt talán fenntartaná magát. De minden esetre kell egy ebben fantáziát látó helyi "megszállott" aki ebbe bele merne vágni, meg persze fedezetet is tudna szerezni hozzá.
Előzmény: (HofEE 200041)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.