Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Síoktatás Eplényben

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  ozsiFérfiProfi síelő
Dátum: 2018.02.06. 21:36
(Üzenetazonosító: 199069)
ozsi Hozzászólások: 2143
Regisztrált: 2009.12.22.
73 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Több síoktató ismerősöm van a környékről, akik megerősítik az itt elhangzottakat. A "segédoktató" (ami egy nagyon rossz, félrevezető megnevezés szerintem) nem "síoktató". Szakmai munkát nem végezhet, amolyan asszisztensi feladatra alkalmas. Sajnos az SMSZ pont Eplényben vizsgáztatta le őket, olyan vizsgafeladatokkal, amelyeket félre lehetett érteni (hóekeív, párhuzamos lendület). Ez szerintem hiba, de az ő dolguk és felelősségük.

Ami tény, hogy egy segédoktató rendkívül értékes segítség az oktatásban: elviszi a gyereket pisilni, orrort fúj, segít felvenni a sílécet, felállni, kiszállni a liftből, szervezni az oktatást, visszarakni az elrúgott eszközöket stb. Ez egy baromi fontos és komoly segítség egy színvonalas óra megtartásához. Képzeljétek el, hogy egy 6-10 fős csoportban mennyire hatékonyan fog dolgozni a síoktató, ha állandóan orrot fúj, pisiltete, elesett gyereket állít fel, beteszi a liftbe, kiveszi a liftből stb. Semennyire, nem lesz oktatás. Az asszisztens - tutor - pont ezt a feladatot veszi le a síoktató válláról, aki a tényleges síoktatásra tud koncentrálni.

Viszont az assztisztens - segédoktató, tutor - nem adhat ki feladatot, nem korrigálhat, nem vezetehet oktatást, nem adhat ki szakmai feladatot. Erre semmiféle felhatalmazása nincs.

Egyre több infó szól arról, hogy Eplényben ez nem áll fenn. Ha ez igaz, képesítés nélküli kontárok végeznek síoktatást, ami rendkívül komoly felelősségi kérdés, veszélyes játék.

Csak remélni tudom, hogy ha a hírek igazak, nem kapják meg az SMSZ minősített síiskola plecsnijét, bár az előzmények alapján erre semmi garancia sincs, ők is simán megkaphatják...

Én is csak azt tudom javasolni, hogy a szülők mindig kérjék el a síoktató OKJ-s síoktatói, síedzői vagy főiskolai sí szakedzői bizonyítványát, akármennyire aranyos is X néni vagy Y bácsi. És ha nem tudja felmutatni, semmi szín alatt nem engedjék a gyereküket oktatni általa. Ez nem vicc...
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »