Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Ravascletto
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Igal
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ravascletto
2014.02.03. 17:11
A Sítanodával mentünk, un. Pingvin táborba.

Ravascletto kisebb síterület, de 1 hétre is kiváló. 1 kabinos felvonó van, ami csak a hegyre való feljutást teszi lehetővé, nap közben nem érdemes lesíelni, mert a sípálya vége az út másik oldalán van. A 100 személyes kabin kb. 10 percenként indul, 2 van belőle és 4-5 perc alatt ér fel a hegyre, csak állni lehet benne.

A hegyen az egész pályarendszer belátható egy tölcsér alakban, 4 ülőlift működik, minden pályát be lehet síelni ezekkel. 2-3 fekete pálya van, de az egyiket délutánonként sokszor lezárják a versenyzőknek. (Szlovákiában ezek inkább piros pályák lennének). A piros pályák elég jók,kb. 5 darab és van snow park a boardosoknak. Január 20-24-ig üresek voltak a pályák, soha nem kellett egy fél percet sem várni a felvonóknál. Szombaton rengetegen jöttek, akkor kb. 5 percet kellett várni a felvonóknál, délután kevesebbet. Az egészen kezdőknek van egy kicsi domb varázsszőnyeg felvonóval.

A kabinos lift végállomásán van a Zoncolan hegycsúcs és itt egy önkiszolgáló étterem. az árak hozzávetőlegesen: tészták 6 E, rántott hús krumplival 10 E, virsli krumplival 7 E, sült krumpli (nagy adag) 3.5 E, italok: 0.5 l ásványvíz 1.5 E, cola, fanta 2.5 E., forró csoki 2.5 E.Lehet heti menüt is rendelni a Sítanodánál 40 E, ebben egy tészta főétel, 1 üdítő és egy desszert van (vasárnap este kell rendelni es 2 menü közül választani) Szerintem ez annak jó, aki apartmanban lakik, mert a Sportur szállodában ugyanezek a tészták vannak és bőven elég.

A Zoncolanra menő ülős lift alján van az Enzo Moro hotel, annak az éttermében nagyon finom a pizza, jó nagy, egy fél bőven elegendő egy könnyű ebédre és 6-9 E-ba kerül.
Az olasz espresso mindegyik helyen 1 E, nagyon finom, capuccino 1.5 E

Mi a Sportur hotelben laktunk- abszolút pályaszállás, a sípálya vége 20 méterre van a garázstól, ahová a felszerelést tesszük. a felvonó kb. 80 méterre, az út másik oldalán található. A félpanziós ellátás kiváló, reggelire ugyanaz a sonka, szalámi, vaj, jam, méz és kétnaponta virsli és kockázott rántotta. A reggeli italok elég rosszak és vizesek (meleg tea, tej, kakaó, különböző gyümölcsöt nem látott italok) Friss zsemle. Vacsorára salátaasztal (cékla, saláta, hideg zöldbab, kukorica, francia vagy hússaláta, 2 naponta rántott hagymakarikák), 2 fajta tésztaétel (milánói, spagetti carbonara, lasagna, stb) a főételt felszolgálják, ez valamilyen hús körettel (párolt zöldség vagy krumpli) és desszert vagy gyümölcs kirakva, utolsó nap torta.

Pár szót a szervezésről: a Sítanoda irodával mentünk, mert szerettünk volna oktatást, itt a sielok.hu-n találtam a hirdetést. Gyerekeknek minden szinten napi 2-szeri sí vagy snowboard okatás volt (9.30-11 és 13-14.30 vagy 11-12.30 és 14.30-16), felnőtteknek napi egyszer vagy 9.30-11 vagy 11-12.30. Mindig a kezdők órája van előbb. A gyermekeimnek sikerült egy szuper oktatót kifogni- Kadlecsik Marci- gyermekeimnek „Carving bácsi”. Szandra olyan barátságosan és profin tanította a fiamat, hogy 1 snowboardóra után a záráskor már le tudott jönni a piros pályán.

Eddig nagyobb helyeken voltunk, de ez nagyon tetszett- mind Ravascletto, mind a Sítanoda csapata (kezdve az itthoni foglalástól az út végéig)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.