Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Bohinj - Vogel
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Jezero - Vogel sícsomag - 2-7 éj, síbérlettel!
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bohinj - Vogel
2015.03.23. 10:21
2015. március 20-22 között Bohinjban, a festői Vogelen síeltünk, közös szezonzáró, relaxáló síelésünket tartottuk itt. (bár nem zárjuk ki, hogy idén még csatolunk valahol). A három síelős napunk mind teljesen más élmény volt, első nap (pénteken) kifogtuk a tökéletes időt: teljes szélcsend, verőfény és csillogó hó - alig tudtunk betelni a látvánnyal. A napot egyetlen percre sem takarta felhő, csak a hold úszott be egy időre, érezhető is volt, hogy csökkent a nap ereje a napfogyatkozás idejére. Szerencsére volt nálunk "napfogyatkozásnéző szemüveg", amin keresztül végignéztük a gyönyörű jelenséget és akivel tudtunk, megosztottunk. "What the f.ck!" - volt a reakciója az egyik freestyle-os szlovén srácnak a csákányos liften.

A második nap (szombaton) szélviharos idő volt, a felső pályákat lezárták, ezen a napon többet hüttéztünk, mint csúsztunk, viszont szombatra megérkezett a friss hó, így porhavazással tudtunk zárni a síhétvégét.

A hóhelyzetről:
Az előző két szezonban 3 méteresre hízott a hó a Vogelen márciusra. Idén sokkal kevesebb hó esett, mint tavaly, kb. 1 méteres volt most az átlag a hóréteg és a völgybe vezető pályát kivéve minden pálya nyitva volt, tökéletesen ratrakolt állapotban várt reggel. Karcosan indult a nap, délutánra kicsit firnes lett, éjjel pedig szépen visszafagyott. Húsvétig nyitva lesznek és addig biztosan ki is tart a hó!

A pályákról:
A pályarendszer nem nagy, jól átlátható és gyönyőrű. Fekete pálya nincs, lankásabb pályák dominálnak, ezért a Vogel szerintem elsősorban a kezdők és kisgyerekes családok számára ideális. Ár-érték arányban kevés ilyen jó hely van a kék pályák szerelmesei számára, főleg ha sikerül fenn a hegyen szállást foglalni, és kiélvezni ennek minden előnyét. Jó dolog néha elzárva lenni a világtól és fennmaradni a hegyen, ahová út sem vezet, csak kabinos lift (du. 6-kor jön fel az utolsó).

Szállásunk:
Mi fenn a Chalet Burjában laktunk, a Pizzeria tetőterében. A szobák egyszerűek, de hangulatosak, a kilátás az erkélyről fantasztikus! Idilli pályaszállás, panoráma-szaunával, a kabinos lift felső állomásával szemben van, kilépsz a házból és már csúszhatsz is lefelé. Ezt imádtuk, főleg, hogy már 1/2 9-kor nyitnak a liftek, így aki időben felkelt, az első íveket húzhatta a pályákon.
https://sielok.hu/szallas/chalet-burja/

Hütték:
A leveseikkel tartoltak nálunk a szlovének. Finom tartalmas leveseket kaptunk minden hüttében, és akkora adagot szolgálnak fel, hogy már nem is kell második fogás. (5-6 euró körül van egy ilyen főételnek is beillő leves). Ezen kívül az árak az Ausztriában megszokott hütte árakhoz hasonlóak, a választék kicsit más, ki lehet próbálni a helyi specialitásokat, pl. káposztás húsok, pljeskavica, stb.

A felvonókról:
A liftek egy része kissé retró, a csúcsra egy együléses lift visz, a beszállás vicces, az utazás meditatív, a hosszú pályát pedig egy régi kétüléses szolgálja ki, ami már igencsak megérett a cserére. Tervezik is a hírek szerint, hogy hamarosan egy 4-ülésest építenek a helyére. ez jó hír, mert a kedvenc pályáink éppen a 10-11-es pályák voltak. A síterep legmodernebb liftje a 3-as hosszú kék pályát szolgálja ki, ez egy modern 4 fős Dopplemayr.

Összességében a szokásosnál kevesebb sportélményt adott a Vogel (lankás, viszonylag rövid pályák), viszont a pályaszállás élménye, a fantasztikus látvány és a cuki hütték világa annyira feltöltött, hogy szívünkbe zártuk a helyet, és szívesen visszamennénk ugyanerre a szállásra. Főleg, ha jövőre újra több méteres havak jönnek és megnyílnak a freeride lehetőségek a törpefenyős lejtőkön.

Érdemes most tavasszal a FREE SKI akciót kihasználni:
Március 15 után aki legalább 3 éjszakára foglal szállást félpanzióval ingyenesen kap síbérletet:
https://sielok.hu/szallasakciok/siterep/vogel/
http://www.vogel.si/chalets-vogel/en/ski-packages-vogel

További infók:
https://sielok.hu/siterep/vogel/
https://sielok.hu/holap/vogel/archivum/

és néhány fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-vogel-2015-tavasz/galeria/
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-vogel-2015-marcius/galeria/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.