Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés Ausztriában lakókocsival

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Zoltan Koleszar
61 élménybeszámolót írt
61
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés Ausztriában lakókocsival
2018.11.26. 08:19
Nagyon más véleményen vagyunk :-). 6 szezon óta van kint lakókocsim Ausztriában (2Schladming, 2 Murau, 2 Zell am see). Imádjuk, de ez egy érzés, így inkább a tényekre regálnék.
Hőmérséklet - ha kell most így a gép előtt ülve 2 gombnyomásra 650km távolságból elérem, hogy 22 fok legyen kb fél órán belül a lakókocsiban. (Webasto állófűtés telefonról vezérelhető - ez ma kb 320.000 Ft mindenestül.)
Sícipő szárítás - HÁÁT minden oszták kempingben van sícipő szárító szoba, szerintem pont ugyanolyan, mint a 4 csillagos hotelben. Az aláöltözőket meg szépen kiakasztom a szekrényben. Tágas-nem tágas... kinek a pap kinek a papné, nem mondom h 4 felnőtt full komfotban elfér, de mondom a másik oldalt:
A teljes szezon kemping költsége kb 1000 Eur(okt1 és húsvét között), párszáz euroval több júniusig, de pl Murauban 800Euro a teljes évre a hely és akkor megyek amikor akarok - ugye a lakókocsi ott lakik, nem cibálom mindig, sőt nyárra is ott hagyom a külső tárolóban, régen járt Magyarországon. Volt időszak az életemben, mikor 62 sínapot sikerült összehozni...
most szep1-jún30 kemping szezonunk van, mindez annyiért, amennyit más család egy hetes síelésre + egy hétvégi kiruccanásra költ. Kint van minden - sík, túrasík, sífutó cucc, MTBk, 3 személyes kajak a zelli tóra, stb... - ha én ezt 1-1 őszi kiruccanásra mind elkezdeném felpakolni a kocsira megtörne a hátsó rugó. Nagy előny, hogy akkor érünk oda, amikor jól esik, ha ez 11óra akkor 11, ha hajnal 2 akkor hajnal 2 - senkihez nem kell igazodani - határról indítom a fűtést, meleg lakó fogad.
S egy utolsó tény - az összes költségét (amortizációval együtt) tavaly számoltam a lakónak - a szezon végére 9.5 EURo/fő/ "vendégéjszakát" tudtunk összehozni... S azt bele se számoltam, hogy a lakókocsinaknak (de a kempingnek külön is) ugye van egy konyhája, ahová tuti "dobozos" előrendelős kajákat is szoktunk vinni, ami ugye nem 8-14 Eur, mint a hüttében. Röviden - ha ugyanennyit szeretnék apartmanba járni (Zell am see Tópartról beszélünk! - nem eldugott falu Kaprun után 2vel hegyen lévő utcája, ahová lánccal se tudsz felmenni) kb 3-4 millióba lenne alaphangon a szállás a szezonban. Én ennyit nem tudok, de nem is szeretnék rááldozni a sportra. Csak h mást ne mondjak a téli szünet úgy fog kinézni, h dec 24-27 kint, dec28-jan2 kint gyerekekkel, jan 3-7kint egyedül. - normálisék ebből 1-et bevállalnak és oda a költségvetés, nekem meg ezek (igaz céges autóval...) "0 forintos" kirándulások (lakó ki van fizetve, szezonbérlet adott - megjegyzem most nyárra is érvényes volt a bérlet és milliónyi túránk és MTB-zés volt május júniusban). Szerintem csak erre az időszakra kifizetném Zell am see-ben azt a pénzt, amit a kempingben kifizettem a komplett Szep1-jun30 szezonra. Nekem nagyon megéri, s örülök h nem kell foglalni, hívni senkit, hogy mikor érkezem stb, még ha nincs is kanapé.
Előzmény: (Sörapu. 202004)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.