Menü ≡

Jested síterep leírás cikk értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  QjoszucsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.09. 20:44
(Üzenetazonosító: 204623)
Qjoszucsi Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2017.03.07.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Helló,
Ma voltam Jesteden (CZ) először síelni. Igazi alpesi élmény, egy olyan hegyen, mint a Kékes, csak az északi oldalában a tetejétől a feléig lehet (!) síelni két négyülésesen, egy kétülésesen és egy kabinossal, amely ma nem ment, valószínűleg a szél miatt. Vannak csákányosok is kiegészítésül, illetve a pályák közötti távolságok miatt.
Tapasztalatok:
A pályák jól behavazottak, hóágyúzottak, ratrakoltak, kifagyottak voltak. De a szűk pirosakat (4-5) az erdei részeken hamar lesíeli a nép középen jegesre, oldalt buckásra, kb 10-11-re, szombaton. A jobb oldali széles piroson nem voltam. A 4-5 pályák bőven kilométer felettiek, igaz sok helyen szűk, erdei pályák, de élvezetes lejönni. A fekete széles és meredek-:))
Van még egy hátsó széles rész, amely nagyon jó pálya, de csak a hegy feléig jön le (700 méter hosszú, 6-7 számúak), viszont a kétüléses felvonó kapacitása csúcsára ért 10 után és hosszú sor keletkezett. Máshol nem volt sor, a pályán a sízők jól eloszlottak.
Kölcsönöztem, de nem kellett volna. Egyfajta lecük van, helyi gyártmány (Iridium). A cipő, sisak, bot OK, de a léc... nekem nem jött be, billeget, szitált, rövid volt, szenvedtem vele, lehet az én hibám.
A kölcsönzőben délben több mint 45 percet kellett várni, németek a sorban csoportos szeppukuban gondolkoztak.
A szolgáltatások: parkolás, büfé, felvonók nagyon jók, tiszta Ausztria. A pályák fenti elosztásán, hosszabbításán, szélesítésén sokat, illetve a jegyeladáson és kölcsönzőn még keveset, de sürgősen lehetne még dolgozni, de összességében egy jó hely egynapos síelésre.
Prágától GPS szerint 80 perc az út, végig autópálya.
Üdv, Q
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »