Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

snowboard lap, kötés, bakancs összhang

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vau
81 élménybeszámolót írt
81
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: snowboard lap, kötés, bakancs összhang
2019.03.02. 01:33
Pontosabb válasz arra, hogy okoz-e majd gondot, az az, hogy attól függ!
Alap, csúsztatott kanyaroknál, ez a túllógás semmi, ott akár a fél cipő is lelóghat, max. a talp orr- és sarokrésze fog kicsit kopni. Carvingnál már sokkal nagyobb esélyed van problémákba ütközni. Alapesetben ha a deszkát annyira megdöntöd, hogy a cipó vagy a kötés bármelyik pontja leér a hóba, az elemeli a deszkát, és azonnal megszűnik az éltartás, esel. Ez ellen az adott setup-nál úgy tudsz védekezni, hogy sokkal mélyebben beguggolsz a kanyarban, ami miatt kisebb deszkadöntés is elég. Viszont puhább hóban (ami tavasszal elég gyakori), még ez sem lesz elég, nagyon gyakran elakadsz, ha rendesen íven akarod vezetni a deszkát.

Az igazi megoldás egy custom made deszka, ilyet itthon pl. Kucséber Feri készít (pirateboards.com), vagy vannak más külföldi custom cégek. Sajnos a hivatalos gyári deszkák extra extra wide lapjai sem mennek 27 centi fölé, az viszont kb. 40-es lábnál ok, nagyobb lábúak gyári free deszkával ne is álmodjanak stabil, problémamentes carvingról. Az enyém most (gyári Ftwo) 26.4 azt hiszem, majd ha készíttetek egyet, az 28 centis lesz, mindezt 42-es bakancshoz! Bár amig nem töröm ketté a mostani deszkát, addig nyúzom így is, amúgy is meg van már reccsenve egy jó ideje.

A youtube-on érdemes megnézni Ryan Knapton pár videóját a témában. Pl.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Első körben próbálgasd azzal ami van, és majd meglátod, hogy az adott keskenység túlzottan zavar-e, vagy együtt tudsz-e vele élni. De hangsúlyozom, ez a túllógás csakis és kizárólag rendes carving esetén fog zavarni, addig eljutni meg kelleni fog egy kis idő.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.