Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus-járvány

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Koronavírus-járvány
2020.07.10. 16:23
A többször, de rövidebb időre mennek jelenség nem a vírus miatt lesz szignifikáns (már azelőtt is erősödő jelenség volt), hanem az véleményem szerintem a helyzet kimaxolásáról, a menedzser effektusról (nem tud v. hajlandó hosszabb időre elszakadni) szól, valamint az illetők csak a jó körülményekre akarnak időt és pénzt áldozni, de közben elégetik, többek közt a síelés jövőjét is a sok energiafaló és szennyező utazgatással. Síelőként, főleg, ha valaki csili-vili helyekre megy, amúgy is nagy az ökológiai lábnyomunk. Feltételezem, hogy sajnos rajtam kívül például alig van olyan ide is írogató személy, aki a hétköznapokban legalább tömeg- vagy kevésbé pazarló módon közlekedne, így csökkentve a rájutó "lábnyomot", ha már az élet más területén és/vagy időszakában "nagy fogyasztó".

Magyarország lehetőségei eléggé behatároltak, viszont, ha azt vesszük, hogy a sportcélú beruházásokra (amelyek között van számtalan nem jó hatásfokú) mennyit költöttek az elmúlt évtizedben, akkor szégyenletes, hogy a téli sportokra vagy akár más természetközeli, de kevésbé energiafaló szabadidős célú beruházásokra milyen kevés jutott, pedig az emberek sokszor a zsebükből is jelentős összeggel hozzájárulnának az igénybe vételhez.

Emlékszem, Eplénybe volt annak idején még buszjárat (sípálya szervezésében) Budapestről, aztán gyorsan megszűnt (az akkor 6 éves lányommal így mentünk le). Vonattal is el lehetne jutni a helyszínre, ha egy kicsit erre is jobban odafigyelnének (helyszíni síbusz). Mátraszentistván ilyen tekintetben szinte már elérhetetlen (annyira ritka a közvetlen Volán járat a helyszínre).
Amikor elkezdtem síelni még volt egy-két szezon, amikor fel lehetett jutni Dobogókőre is egy szezonban akár többször is, de annyira megenyhültek a telek az elmúlt évtizedben, hogy jó ha pár napra ki tudnak nyitni szezononként, pedig sokkal közelebb vannak az igénybevevő "tömeghez" (utazgatás csökkentése). Itt is fejleszteni kellett volna, hogy változzon a helyzet.

Nyaranta többször megfordultunk már az Alpokban és számtalan élményelemmel teletűzdelt ösvényt, parkot, játszóteret(több korosztálynak szólót is) lehetett használni, amihez nem szükségesek hatalmas pénzösszegek, sem hegyek, mégis csábítóan hatnak a szabadidős, egészséges természetközeli tevékenységhez, azaz szélesebb rétegek élnének vele.
Előzmény: (skioutlet 209350)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.