Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus-járvány

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Koronavírus-járvány
2020.09.16. 07:08
Állandóan megy ez a teszt mantra, holott a vírus tulajdonságainak köszönhetően az sem old meg semmit, mert ennyi erővel mindenkit folyamatosan tesztelni kellene, amikor ennyi társadalmi érintkezéssel járnak a hétköznapok (utazás, munkahely, iskola, vásárlás - csak a legszükségesebbeket említve). Elzárhatod a felfutás esetén ezeket az érintkezéseket, csak akkor más társadalmi problémát idézel elő vele. Bárki, aki most irányít, hatalmon van az adott országban, nagyon szar helyzetben van (csökkenő bevételek, növekvő kiadások, társadalmi feszültségek, közegészségügyi probléma, stb.), főleg, hogy az aktuális ellenlábasok, van sapka, nincs sapkát (minek vettél annyit, miért nem vettél annyit, miért nem korlátozol, miért korlátozol, stb.) és politikai tőkét akarnak facsarni a zsűrizős helyzetből.

A megoldást úgy is a vakcina fogja jelenteni vagy hogy egy idő után tényleg a többség átesik a betegségen, szóval ez inkább idő kérdése, amihez remélhetőleg a következő év "beáldozása" már elegendő lesz és addig is mindenkinek be kell tartani az alapvető védekezési teendőket (maszk, kézmosás, "tömeg kerülés").

A családom is kibírta, hogy tavasszal elmaradt a síelés és hogy nyáron csendesen belföldön visszafogott keretek között pihengettünk és úgy gondolom, ha ehhez további egy évet még be kell vállalni, nem fog összedőlni a világ, pedig nem vagyunk már olyan fiatalok. Sajnos pont azok óbégatnak és viselkednek sokszor önzően, felelőtlenül, akik előtt jó esetben még évtizedek vannak, hogy kiélvezhessék a szabadidős tevékenységeket.
Az anyagi dolgokról meg nem is érdemes vitát kezdeni, mert vannak olyan vesztesek, akikről egy só sem jelent még, de nem is sírják tele a médiát.

A vírusnál szerintem sokkal több problémát fog vagy már okoz is az ökoszisztémára való túlzott rátelepedése az emberiségnek (Lehet, hogy emiatt generálták ezt a problémát egy vészfékként beiktatva?). Sajnos az én munkahelyemen is megfigyelhető, hogy a vírus miatt sok ember tömegközlekedés helyett személygépjárművel közlekedik, amely közel sem 0 emissziójú megoldás, pedig, ha az emberek odafigyelnének fegyelmezetten a közlekedésre, minden megoldható lenne.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.