Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Ronda - Arabba - Marmolada
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sella Ronda - Arabba - Marmolada
2018.05.24. 08:57
Sziasztok!

Mielőtt a kérdéssel fordulnék a tapasztalt Sella kerülőkhöz engedjetek meg egy rövid kitérőt.
Mikor tavaly nyáron egy barátommal egyik ámulatból a másikba esve körbe bicajoztuk a Sella Rondát még nem gondoltam, hogy fél év múlva 45 éves fejjel sílécre fogok állni és havon is szeretném megismételni, az itt olvasott cikk hatására. A 8 éves kislányomat december elején elkezdtük síoktatásra járatni, az első alkalommal csak néztük és izgultunk a gyakorlópálya szélén, a másodikra egy életem, egy halálom felkiáltással béreltem magamnak felszerelést és esve-kelve 3-4 órát bukdácsoltam a pályán, de a végére már ilyen bádogember mozgással "szépen" letudtam csúszni és a tányéros lift sem okozott gondot. Harmadik alkalom végén megvettem a kölcsönzött felszerelést és a szezont egy Ischgl-ben töltött nappal zártam és egy új léccel várom az idei szezonkezdetet.
Tehát, szeretném egy tökéletes napon körbe síelni a Sellát.
Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy a lakhelyemtől 300 km-en belül van, ezért reggel 5 körüli indulással nyitásra ott tudok lenni.
Mindent amit találtam itt, elolvastam és folyamatosa nézem a youtube videókat. Így kialakult bennem egy elképzelés, szeretném ha a tapasztaltabbak véleményeznék.
A Marmolada-n szertnék kezdeni és Arabbában becsatlakozni a narancsszínű Sella körbe.
Parkolni a Passo Fedaia hütténél tervezem. Úgy látom, hogy ott simán felcsatolok és már csúszhatok is Malga Ciapela-ba a Marmolada kiinduló pontjához. Az első kérdés, ha reggel pl. 7 órakor ott vagyok a pénztárak pedig 8-kor nyitnak elkezdhetek le síelni már negyed 8-kor a Malaga Ciapelához? Ha december utolsó 2 hetében január 1-ig sikerülne egy megbízhatóan szép napot találni, mire lehet számítani hó viszonyok és tömeg tekintetében? Mennyire lesz így szoros az ütem, hogy szeretnék a gleccseren kezdeni?

Köszönöm,
Misi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.