Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Memu
16 élménybeszámolót írt
16
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck
2019.03.28. 09:20
Kezdő szemmel.
Én, mint örök kezdő,a bátortalan sporttársaknak üzennék.
Márc. 21.-24. voltunk Lungau régióban.
1. nap Fanninberg,
2. nap. Grossek
3. nap. Katschberg-Ainek, beszámoló ott.
Már javában tavasz van. Otthon 20 fok és itt is 14 fok körüli hőmérséklet. Még a hegyen is. Hiába olvastam az időjárás jelentésben hogy a hegyen 4-6 fok várható, ennél sokkal melegebb volt. Ami a pályákon nagyon is meglátszik.
Fanninbergen csak egy délutánt voltunk.
A beszámolók alapján választottuk ezt elsőként.
Be kell vallanom nekem nem jött be. A tavaszias időjárás miatt a túl lankás pályák már nem élvezhetőek. Ilyen volt a 14-es. Latyakos hóban botozni nem az én favoritom. Télies időben jó hóviszonyok között biztosan más érzetet nyújtott volna.
A 8-as eleje pedig rutinos kezdőknek való. Bátortalanoknak nem ajánlom. A hosszú széles és egyenes része az olvadozó hó miatt szintén nem azt adta amire számítottam. Nem mondom hogy soha többé nem jövünk vissza, de az biztos, hogy csak tökéletes téli időben.
Grossek-Speiereck
Itt a pályákat, reggelre tökéletesen rendbe teszik, éjszaka kicsit megfagy és reggelre inkább korcsolya pályára emlékeztet. Ez mondjuk 10 óra magasságára megszűnik, és a pályák kezdenek felpuhulni.Déltől pedig a tempósabb részek nagyon durván buckásak már.
Na de melyik pálya is jó egy kezdőnek?
Hát a Grosseck-i oldalon egyik sem. Felmentünk, körülnéztem és visszaültem a Grosseckbahnba és irány a parkoló. Nem mertem bevállalni az átcsúszást Speiereckre. A férjem, utánam csúszott a 3a-b és 1a combón. Az 1a már a felvonóról is roppant keskenynek tűnt. Az elmondása alapján a látottak igazak voltak. Nagyon keskeny pálya hajtűkanyarokkal. Szerintem nem kezdőbarát.
Átmentünk Spiereck-re. Ott a hegyoldalon már semmi hó nem volt.Csak a völgybe vezető pályákat ágyuzták. Hát??? Nem volt túl bíztató. De hát a remény hal meg utoljára, így irány a Sonnenbah.
Fent mindenütt hó. És szuper pályák.
A 7a a kezdők kánaánja. Nagyon jó lejtésű, és szinte semmi átmenő forgalom nincs rajta a gyorsabb pályákról. Vagyis nem tolnak hátulról az ámokfutók.
A pálya egy kb. 8-10m széles résszel kezdődik ami a fele táv után kiszélesedik a sok-sok sokszorosára. Csodás látvány ez egy kezdőnek. Lankásabb, tempósabb, kisebb és nagyobb hullámokkal, és tükör sima felületekkel. Nagyon szuper!!
Mikor itt már bemelegedtem, irány a 6a. Szuper pálya az is. Itt már számolni kell a sebességet kedvelő síelőkkel is. Ennek az aljából a 4 üléses a 4a piros pálya, utolsó harmadára visz fel. Rutinos kezdőként kellemesen teljesíthető ez a szakasz, és utána ismét a 6a-n csúszhatunk, ami igazi élményt ad. Egész nap ezen a 2 pályán csúsztam és nem tudtam megunni.
Nekem nagyon bejött ez a hely. Előbb utóbb minden pályát be szeretnék itt járni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.