Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
A Páholy | Grand Chalet Mátra
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2021.01.21. 15:05
Én is megosztanék pár gondolatot a tegnapi (szerdai) napról. Sejtettem, hogy az érkező felmelegedés és a külföldi lehetőségek hiánya miatt sokan lesznek, de hétköznap ekkora tömegre nem számítottam. Nyitás után negyed órával már minden parkoló csordultig tele volt, csak nagy szerencsével sikerült parkolni (a bejárattól jó messze). Jegypénztár: 40 perc, ülőlift várakozás 20-25 perc. Egy idő után inkább a csákányoshoz álltunk be, az viszont pont akkor kezdett dadogni (35 perc várakozás), majd mikor félútig jutottunk, teljesen lehalt további 20 percre. Tehát ez a körünk kb. 1 óra volt (ebből 1 perc síelés). Én nagyon türelmes ember vagyok, de ez már feszegette a határokat. Néhány hevesebb vérmérsékletű sporttárs láthatóan közel állt hozzá, hogy eret vágjon magán.
További negatívumok: járványügyi szabályok teljes semmibevétele! Nyilván ilyen tömegben a távolságtartás nem realitás, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy max. minden 10. emberen volt (helyesen hordott) maszk. A liftkezelők becsületesen próbálkoztak, de amint hátat fordítottak, sokan azzal a lendülettel húzták is le újra a maszkot. Többen dohányoztak a sorban, ha szóltak nekik a vállukat vonogatták.
A 3-as pálya volt a legrosszabb állapotban, már dél körül földes részeket kellett kerülgetni (érdekes módon az aznap megnyitott, meredekebb 1-esen látszólag több hó volt).

DE!

Elfogadva, hogy sokan vannak és bizony várni kell, maga a síelés egyáltalán nem volt rossz. A 4-es pálya bal széle (alias 5-ös pálya) szenzációsan jó állapotban volt, remek carving íveket lehetett húzni. A kis csákányosnál a legrosszabb esetben sem volt 5-6 percnél hosszabb várakozás, a fenti részen ezért csúcsidőben is egész jól lehetett pörögni. Ráadásul a Sípark abszolút korrekt módon egy órával meghosszabbította a nyitvatartást, így fél 6-ig mentek a felvonók. Délután 4-től aztán hirtelen kiürült a terep, és innentől jött a nap legjobb időszaka. Mint egy jó esti sízés: kivilágított pályán, minimális sorbanállással. Csak érzésre, de szerintem az utolsó másfél órában többet csúsztam, mint előtte összesen. Igaz, ekkorra már nagyon buckás lett a pálya, de ez csak növelte a sportértékét. Ez az élmény nagyon kellett hozzá, hogy a katasztrofális kezdés után mégis abszolút pozitív szájízzel távozzunk a hosszú nap végén.
Nagy kár a felmelegedésért!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.