Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megszűnik a Normafa Slide Park

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joka
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Megszűnik a Normafa Slide Park
2005.01.09. 23:59
Szia Házé! Köszönjük az ötleteket! Nem találtunk még új helyet a parknak, de vannak érdekes ötletek. Leginkább a megfelelő közlekedéssel van gond mindegyiknél, mert főleg a suli után tudnak feljönni a srácok gyakorolni. Megkérdezem, hogy lehet-e hosszabb távon a Ligetben üzemeltetni egy sportpáplyát, de korábbi tapasztalataim alapján nem szívesen adják oda ezt a helyet, ha igen akkor max pár napra. Kicsit tartok a környék közbiztonságától és nem tudom, hogy költséges agregátor nélkül tudunk-e világításhoz áramot kapni, de futunk pár kört. Ami a Városligetben biztos hátrány az a kb. plussz 5-7 fokos hőmérsékletkülönbség, valószínüleg hetente kell itt frissíteni a havat, ez újabb költség. Az Ázsia Center utáni dombot nem ismerem, de megnézzük!
Eddig azt hittem, hogy sokkal jobb ha az "erdő őreinek" a kezelésében van a Normafa és környéke, mert alapvetően a természeti értékek megőrzése szempontjából nézem ezt a területet. Mi tavaly 200e Ft-ot fizettünk a kis pályánkért (50 m) és további (szerintünk csak ránkfogott) károkozási költségeket, idén 400e-et tettünk volna le. Az összes környékbeli szemeteléssel és rongálással minket találtak meg, viszont engedélyt ennek ellenére is csak a bürokrácia megfelelő buktatóinak közel negyed éves procedúrája után adtak ki. Ezeket az összegeket adakozó kedvű szponzoraink jóvoltából tudtuk összeszedni (hozzátenném, hogy a hó a legdrágább az egészben), de a reklámérték nincs arányban az itt elköltött pénzekkel. Persze lehet mondnai, hogy a Normafánál 10e ember is megfordul egy hétvégén, ez igaz, de ilyen hétvége szezononként 3-4 van jó esetben (szép idő+hó). Aki pedig ilyenkor feljön az csak a parkolási verseny és a rétes miatt teszi, a sétálás inkább a szilveszteri Váci utcára emlékeztet.
A DH montisokat előbb-utóbb ki fogják tiltani a Normafáról, mert kenterbe verték a hegyoldalt, a kirándulók pedig gyalogosan is tovább koptatják az új ösvényeket. Amúgy magam is bringázok, szeretnék már régóta ennek a sportnak is egy koordinálható pályát összehozni (Libegő) külföldi példák alapján. De a hazai DHsok mentalitása igencsak rémisztő. Nem tudom mit segítene ezen a XII.ker. Te tudod?
A régi sífelvonónál én még dolgoztam liftesfiúént. Az a szerkezet zseniális magyar konstrukció volt, miután a hajtókerekek széttörtek, kidőlt egy oszlop is szerencsésen nem nyomott össze senkit. Még jó hogy leszerelték. Ha 5-10cm hó esett a Normafánál azonnal földig síelte a tömeg, majd több százan álltak be a sorba, ami néha 30 perces is volt a 300m-es csúszásért. Inkább vicces volt, mint sportolás. Számos terv volt egy síparadicsom építésére, új ülőszékes felvonóval, hóágyúval, stb. Szerintem a természetvédők soha nem fogják engedélyezni az infrastruktúra jelentős kiépítését, bár erre is vannak jól működő külföldi példák.
Ha van még helyszínötlet szívesen vesszük!
Kösz még1x, üdv.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.