Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Donovaly
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Villa Gardenia - luxus apartmanház Donovalyn, a síiskola közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Donovaly
2023.02.13. 09:45
Sziasztok! múlt héten voltunk kedd-szerda-csütörtök síelni Donovalyn gyerkőcökkel.
Utazás: Bp-ről mentünk ki már vasárnap és jöttünk haza pénteken. Unalmas eseménytelen út volt, egyedül a hegyen volt némi lassú haladás, de nem vészes.
Szállás: Apartman Maguraban laktunk, ár/értékben nagyon jó volt, 9en elfértünk (4 felnőtt 5 gyerek). Picit lepukkant bútorok, de amúgy rendben volt, jól felszerelt konyha, wifi, kényelmes ágy stb. Működött a korcsolyapálya is, igaz, sokat nem használtuk elég göcsörtös volt a jég, de legalább volt és ingyen:) Fontos, hüttét éttermet mi nem találtunk nyitva 5 után a Nova Holánál! Továbbá a kölcsönző se volt nyitva egész nap! Lehet, hogy hétvégén kinyit, azt nem tudjuk.

Síbérlet: Budapesten vettünk pár bérletet, sokkal olcsóbb mint kint, és kedves segítőkész volt a hölgy az utazási irodában. Jóval olcsóbb mint ott vagy online!

Síelés: Reggelente nyitáskor a Nova Holán kezdtem 1-1,5 óra síeléssel, baromi jó volt a frissen ratrakolt pályákon menni, nagyon élveztem. Egy délután mentem ki a Nova Holára, akkor viszont már nagyon buckás volt az alja, nem is voltak túl sokan...

Délelőtt meg délután Zahradiste oldalon néha gyerekkel néha gyerekek nélkül voltunk: pályán nem volt tömeg, viszont a felvonóknál néha volt 10 perces sor is ez nem igazán tetszett. Ráadásul az a jófajta tolakodós, majd egymást bevárós sorban állás ment, nem pedig a nyugodtan haladunk előre fajta...
Ebédidőben viszont eltűnt a sor, olyankor jó volt:) A pályák amúgy itt nem buckásodtak össze délutánra se, sőt, sőt egyik este is voltunk, szintén teljesen vállalható volt az egész, és a tömeg se volt nagy ilyenkor... Mondjuk hideg is volt:)

Gyerekoktatás: gyerekeket beírattuk a Patti Skihez, előzetesen szerettünk volna nekik 3x4 óra csoprotos oktatást a 3 nap alatt, ezt jeleztük is előre online amiről jött visszaigazolás. Emiatt is választottuk Donovalyt meg a szállás is közel volt...
Legelőször leszögezném, hogy két oktatóval is találkoztak a gyerkőcök, mindkettő nagyon aranyos és szuper volt!
Szóval 12 óra oktatás lett volna 140 euro. Hát kiderült, hogy ennyi kurzusuk nincsen, úgyhogy végül mi 100 eurot fizettünk 6 óra oktatásért, úgy, hogy még kettőért 40-ez el akartak kérni, erre mondtuk, hogy na nem. Mint kiderült, kedvezmény akkor van, ha ők úgy tartanak kurzusokat amire tud menni a gyerek (tehát ha van elég jelentkező), ha az ő hibájukból nincs elég óra, akkor nincs kedvezmény. Próbáltam 50% kedvezményt kérni az utolsó 2 órára, de nem, kategórikusan elzárkózott tőle a nem túl kedvesnek tűnő idősebb magyarul is beszélő hölgy (főnök?). Így lett az, hogy a velünk levő ismerős 10 óra oktatásért fizetett 140-et, nekünk 8 óra került volna annyiba, ha meg van végig oktatás, akkor akár 12 óra oktatás is ennyibe került volna... Szerintem ez nagyon nem korrekt! Így mi fizettünk végül 100 eurót a 6 óráért... szerintem azért ez nem olcsó.

Non plus ultra: a fun parkjukhoz külön jegy kell, amiből volt sok kavarodás: sokan igazából érvényes jegy nélkül tanultak, míg mi például 8 órás jeggyel voltunk, ami érvényes volt oda úgyhogy szépen fizetősen ment a történet. Amikor meg kimentek oktatás alatt a Zahradistere, volt olyan, hogy azért nem mentek az ülősön, mert pár gyereknek meg oda nem volt jó bérlete (vagy nem működött, passz).

Mindenesetre a tanulság az, hogy véleményünk szerint a Patti Ski baromira rossszul, szervezetlenül működik, nem ajánlom őket. A weboldalukon is olyan, hogy látszólag rengeteg információ van rajta, de igazából nagyon nehéz rájönni előre, hogy mi mennyibe fog kerülni és hogy jön majd ki... Úgy tűnik ez nem véletlen! Persze, ha valakinek nem számít a pénz, akkor azt el kell mondjam, hogy az oktatók nagyon aranyosak és kedvesek (tudom, már írtam, de megérdemlik).
Még egy dolog: a weboldalukon azt írják, hogy a délutáni csoportos órák 13:30-kor kezdődnek, ez nem igaz, 14:30-kor vannak. Gyakorlatilag a két oktatás között 1,5 órát kell elütni, ami nem volt túl komfortos.

Kölcsönzés: sajnos a bakancsom nagyon nyomott, úgyhogy kellett kölcsönöznöm: 11 euroért kaptam két napra a Sport 2000-nél (nagy parkolónál) ráadásul mivel nem volt nálam kp (kártyával nem lehetett), simán engedték, hogy visszavitelnél fizessem ki, szóval korrektek voltak.

Mindent egybevéve kellemes időt töltöttünk itt, bár nem gondoltam volna a gyerekek előtt, hogy ide fogok jönni több napra:)

Volt egy szabadnapunk az elején, a hétfő amikor meg elautóztunk a Tatralandiaba: gyerkőcök meg mi is élveztük, jó fürdő, igaz, hogy kicsit húzós: 32 ezer volt négyünknek a belépő (2 felnőtt, 3 és 6 éves gyerekek). Működött mind az 5 benti csúszda, az ufót ajánlom, az vicces mikor kimegy a mínuszba:)
Gopasson keresztül vettük a jegyet, így egy picivel olcsóbb volt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.