Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lienz és környéke - Osttirol

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lienz és környéke - Osttirol
2012.02.05. 22:55
Friss infók Lienzből. Egy hetes kelet-tiroli síelésünkből négy napot Lienzben töltöttünk. Bár a város Ausztria legnaposabb helyeként hirdeti magát, nekünk a napsütésből csak másfél nap jutott, az is csak 2000 méter felett.

Első nap Zettersfeld. A terepre egy koros 4 személyes kabinossal lehet feljutni, de ez alatt nincs pálya, a völgyállomásig nem lehet lesíelni, erre több helyen is felhívják a figyelmet. Nagy hátránya a helynek, hogy fent csak nyitott ülőliftek vannak, így a -15-20 fokos ködös időben erős megszállottság és meleg ruházat kell hozzá, hogy az ember síeléssel töltse az idejét.

Egész nap köd, vaktában síeltünk. Mivel itt a terep nagy része egy platón található, csak néhol tarkítják a tájképet kisebb-nagyobb facsoportok és azok is csak az alsó részeken, a nagy fehérségen kívül semmit sem láttunk, tájékozódási pontot csak a pályák széleit jelző oszlopok nyújtottak. Hétfőn már ki-kisütött a nap, el is csodálkoztunk, hogy mennyi pályát nem vettünk észre előző nap. Kedvencem a Steinermandl felvonó alatt futó 3-as és 4-es pályák. Egy meredekebb letöréstől eltekintve az elején ezek mindenhol máshol kékek lennének. Másik kedvenc a 8-as pálya volt. Ha az elején lendület szerez az ember, akkor a végéig lehet karcolni az íveket, de tényleg csak egy jó kezdő sebeséggel.

Szinte a terep összes pályája rendkívül széles, kezdőknek, családosoknak, a széles carving lejtőket kedvelőknek tökéletesek.
A Wartschenbrunn felvonó egy új négy személyes ülőlift, viszont rendkívül lassú! Van alatta egy komoly gyerek park, "ugratókkal" és állatfigurákkal, szlalom pályával, tényleg nagyon szuper és szabadon használható.
A Steinermandlon található hüttéből csodálatos a kilátás, már ha nincs köd.

Hochstein. Egy hátránya van a helynek, az elavult felvonók. Az új lift feletti kétszemélyes kb 40-50 éves lehet, műanyag ülésekkel, utána egy hosszú csákányos. A három felvonóval több mint félórába telik a elérni a hegy tetejét. Utána viszont csodálatos. A csákányos melletti pályák nagyon jók, legfeljebb halvány pirosak, de 3-as sem fekete, a középső része kifejezetten lapos. Bár a pályatérképen végig feketével van jelölve, a valóságban kék táblákkal jelzik ezt a szakaszt. Nagyon jó a világkupa pálya is, bár szerintem ennek is kevés más helyen adnának feketét. Talán csak a közepe körül, ahol meredek és össze is szűkül, jelenthet problémát egy nem kezdőnek. Nagyon hangulatos, hogy az új felvonó szinte közvetlenül a vár mellett megy fel, így naponta többször is lehet gyönyörködni a rendkívül épen maradt műemlékben. Így utólag, ha rendes felvonók lennének a Hochsteinen, biztos, hogy itt töltenék többet, nem a Zettersfelden.

Összefoglalva: Zettersfelden széles és nem meredek pályák, kis szintkülönbséggel, Hochsteinen sportos de nem nehéz pályák két muzeális felvonóval, de 1300 méter szintkülönbséggel.

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/lienz-2012-februar/kep/1/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.