Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Shaman
34 élménybeszámolót írt
34
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lavina
2010.01.15. 21:45
Mi olyan 5-6 éve egyik télen Donovalyban voltunk síelni,de a szállásunk egy kis faluban volt egy völgyben.
A falu kocsmájában ültünk-mert ott volt a szállásunk is,s ott étkeztünk,ittunk-s voltak ott még mások is rajtunk kívül. hallottunk pár dübörgést,s a főnök mondta,hogy most az enyhülés miatt lavinák jönnek le. kb 20 lavina le is szakadt a kis falura (ezek nem voltak azért "annyira " hatalmasak mondjuk 10 méter széles 3-4 méter magas,de egy embernek pont elég).A kocsimat teljesen be is temette.
Ami viszont a lényeg,hogy voltak ott Poszonyból fiatalok 2 motoros szánnal. A kocsmáros mondta,hogy ne induljanak sehova,mert jönnek le a lavinák. Ők nem hallgattak rá,s elindultak.
Lényeg,hogy rájuk szakadt az egyik lavina. Egymás mögött mentek,s a hátsó szán csak annyit látott,hogy az előttük menő hirtelen eltűnik egy oldalról jött lavina alatt.
Noh nem akarom a dolgot húzni,lényeg,hogy kértek segítséget mentünk mi is ásni,illetve a falusiaknál ilyen hosszú rudak voltak,meg kutya is segített.Mondjuk miközben odamentünk,illetve mentettünk én nagyon paráztam,hogy ránk is nehogy ránkszakadjon egy (mert mint mondtam,vagy 20 lavina leszakadt a falura),de azt mondták,hogy ahol már lejött egy ott nem fog mégegy lejönni.
Szóval ástunk,de sajnos hiába,mire kiástuk őket a párból a fiú már halott volt a lányt ugyan még elvitték a mentők,de másnapra ő is meghalt.
Én életemben akkor találkoztam először élőben lavinával,hát nem volt egy túl jó élmény.
Másnap egész nap a kocsikat ástuk ki a hó alól.

Bocs ha hosszú voltam :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.