Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Mönichkirchen - Mariensee
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Dreimäderlhaus-Wiednerhof - természetközeli családi vendégház Mönichkirchen pályáitól 5,5 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
3 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mönichkirchen - Mariensee
2022.02.07. 20:38
02.06-án vasárnap látogattunk el Mönichkirchenbe egy 1 napos síelésre. Budapestről indultunk és a határt Bucsunál léptük át. A határ magyar oldalán senki, az osztrák oldalon a szolgálatban lévő határőr kérte a Grüner Pass-t. Miután mindhárman zöld képernyőt mutattunk fel, továbbot intett számunkra és folytattuk utunkat. Mönichkirchenbe 9 óra után néhány perccel érkeztünk. Ekkor már szépen gyűlt a nép a parkolóban, de még a lifthez viszonylag közel sikerült helyet találnunk. Átöltözés után az újonnan átadott épületbe mentünk, ahol az online megvásárolt jegyeink beváltása következett. Az automaták mellett a síterep munkatársa készségesen segített, így nagyon hamar kezünkben tartottuk a felvonóbérletet. Az automatáknál beolvasásra kerül a Grüner Pass, a kártyát csak rendben lévő igazolás esetén adja ki a gép! (Ahogy sokaknak, nekem is 2 Sputnik és 1 Pfizer oltásom van, azonban is simán átjutottam az ellenőrzésen.)
A pályák a viszonylag nagyobb vendégseregnek megfelelő, de jó állapotban voltak napközben. Mivel kezdő síelő is volt a csapatban, ezért legtöbbször a parkolóhoz visszavezető hosszú, enyhe lejtésű 5-ös pályán mentünk, amely persze tapasztalt síelőknek nem okoz nagy izgalmat, de egy kezdőnek maga a tökély!
A mönichkircheni oldalon lévő piros pályák kellemesen sportosak, megfelelően meredekek. Ugyanezt tudom elmondani a mariensee-i oldalon található Fernblick panzióig tartó pályaszakaszról, viszont onnan lefelé számomra túlságosan meredek volt a pálya. Mindezt tetézte, hogy délutánra a sporttársak komoly buckapályát alakítottak ki itt, így inkább küzdelmes, mintsem szórakoztató volt a lejutás a pálya aljáig. Kezdő síelővel nem érdemes erre a részre jönni, garantáltan nem fogja élvezni, sőt! Ahogy itt a fórumban mások is írták, a Fernblick panziótól tényleg jó lenne egy felvonó a hegy tetejére, mert szerintem eddig élvezetes a sípálya vonalvezetése.
Természetesen a hatalmas terepekre vágyó síelők nem itt Mönichkirchenben fogják megtalálni a számításukat, de számunkra egy napra bőven megfelelő volt ez a síterep. Szerintem máskor is jövünk még!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.