Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Alta Badia
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
marcello
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alta Badia
2014.01.14. 10:38
Sziasztok!

Idén is ezt a régiót választottuk a családdal a múlt héten (jan 4.-11.), és összességében ismét nem kellett csalódnunk benne. Az első hétvégén végig esett a hó (kb. 50 cm), még hóláncot is kellett csatolnunk, hogy eljussunk a szálláshoz. Az enyhe idő ellenére is szépen megmaradt a friss hó az éjszakai fagyoknak, no meg a mindig magas színvonalú esti pályamunkálatoknak köszönhetően, nem latyakosodott. Hétfőre még nem sikerült nekik tökéletesen tömöríteni, de keddtől végig kiváló pályaviszonyok voltak, élmény volt húzni az éleket. :)
Viszont ami egyre rosszabb, az az ukrán-orosz tömegek évről évre növekvő száma. Szesz Tábornok vezetése alatt ordibálnak a hüttékben, tolakodnak a lifteknél, sokszor a pályán is bunkók. Természetesen tisztelet a kivételnek, de egyre nehezebben viselhetők el. Nem negatívumként mondom, de idén már találtunk olyan rifugio-t, ahol csupa lengyel volt a személyzet, ez, a külföldi vendégmunka korábban csak a falu éttermeire volt jellemző.
Valahol persze érthető ez a nagy kirajzás, elvégre mi is közéjük tartozunk, akik már 8-10 éve a Dolomitokba járunk síelni, de azért jól érzékelhetően zuhan az aktuális hét társadalmi színvonala. No de félre a gondokkal.
Tavaly a Marmolada-t jártam meg sikerrrel (bár viharos szélben), idén a Lagazuoi-t néztük ki s teljesítettük. A csúcs gyönyörű, a nagykabin villámgyorsan felrepít (2-3 perc), a panoráma pazar. Viszont a tömegek miatt odafele kb. 20 perces várakozás az iránytaxikra (fuvardíj 6 EUR/kopf) Armentarola-nál, miután megérkeztünk, újabb félóra a kabinra, visszafelé pedig, a hátsó piroson iszonyú embermennyiség, a szűkebb részeken több percbe került, mire átjutottunk. Maga a pálya nem nagy élmény, hosszú, de végig árnyékos, mivel két hegyvonulat között a völgyben fut. A végén viszont várnak a szánok, akik visszahúznak majdnem az armentalora-i tárcsás aljába, potom 2 EUR-ért fejenként. Azért készüljünk arra, hogy a szán előtt és után van párszáz méteres botozás, de ennyi bőven belefér. :)
A Sella Ronda-t idén is kihagytuk, bőven elég volt egyszer abszolválni, a túra nagy része a felvonózásról szól, a pályák nagy része pedig le van harcolva, mire eljutsz rá. Kétségtelen, a látvány viszont pazar.
Szívből ajánlom mindenkinek Alta Badiát, remek saját pályarendszere van, még kezdőként is élmény haladni a kék pályákon, de szlalomozni, karvingolni is nagyszerűen lehet rajtuk.

Jó síelést mindenkinek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.