Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Niederalpl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsuri
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Niederalpl
2013.03.25. 11:28
Niederalpl nagyon szép természeti környezetben fekszik, ez elvitathatatlan, az erdei pálya pedig kifejezetten hangulatos. Aki komoly carving-ban gondolkodik vagy hosszú széles pályákra vágyik az felejtse el ezt a helyet: amelyik pályának megfelelő meredeksége lenne az túl rövid, a hosszú pályák pedig nagyon lankásak. Freeride-ra (nagy hó esetén) szerintem egész jó, számtalan lehetőség nyílik rá az erdőben. Egy pár egyszerűbb ugrató is van, de mondjuk aki park-ra vágyik az se ide jöjjön.

Amire ez a hely alkalmas az szerintem a cross típusú síelés/boardozás, azaz amikor mindenből van egy kicsi: az ember elindul, ráfut az ugratóra és kicsit repül (trükközik ha tud), utána a meredekebb szélesebb részen csinál pár szép ívet, aztán bemegy a fák közé a mélyhóba, aztán vissza a pályára és szlalomozik kicsit, majd kerülgeti a buckákat, aztán fel a falra a pálya szélén, majd esetleg megint egy kis mélyhó. Egyikből sem ez a legjobb hely, de összességében nagyon élvezetes csúszásokat lehet produkálni. Nekem mint alpin boardosnak az első óra kicsit csalódás volt, de ahogy ráéreztem a hely ízére azt kell mondjam a szezon egyik legjobb napját töltöttem itt. A gyerekek is nagyon élvezik az erdei pályát. Tanulni is jó, mert van hosszú, lankás pálya. Nincsenek sokan és olcsóbb a bérlet, mint a környék nagynevű pályáin. A hosszú csákányos kevés hó esetén elég fárasztó boarddal, mert folyamatosan dől oldalra. Nagyobb hó esetén már jobban ki tudták egyenlíteni a dőlést.

Indulás előtt érdemes skihappyhour-on szétnézni, mert 20-40%-al olcsóbban lehet ide jegyet venni, mint helyben.

Ebben az évben kétszer voltunk itt: a decemberi elég felejtős volt, a kevés hó miatt nagyon kövezősre sikerült. Most egy hete viszont több mint egy méter hóban nagyon élveztük. Nem ez a hely lesz a fő célpontom, ha Ausztriába megyek, de változatosságnak egy napra érdemes kipróbálni. Szerintem a szokásos Stuhleck látogatások mellé egy szezonban egy napra felvesszük a naptárba Niederalpl-t, de csakis akkor, ha nagy a hó. Kevés hó esetén inkább csak a negatívumait érzi az ember.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.