Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Niederalpl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Niederalpl
2020.01.04. 00:21
Ma (01.03.) egy napot síeltem 2 fiam társaságában (7 és 11 évesek) Niederapl-on. Választásunk a szinte egyedülálló családi kedvezmény miatt esett erre a pályára és mivel még eddig nem jártunk itt, gondoltuk megismerjük. Családoknak ár-érték arányban tökéletes választás, mivel egy felnőtt napijegy váltása esetén a gyerekek 15 éves korig ingyen síelhetnek. Sőt a pénztárnál nagyon korrekten még figyelmeztettek is, hogy a hóhelyzet nem épp tökéletes és hogy helyenként köves a pálya, de minket nem tudtak eltántorítani. Emiatt nehéz is más pályákkal összehasonlítani, amelyek így jóval drágábbak.

Nagy tömeg a pályákon ugyan nem volt, de a felvonóknál időnként kellett 1-2 percet várni és néha volt egy kis tülekedés, mivel az ülősnek nem működött az egyik beengedő kapuja. Az 1 db ülős felvonó kvázi az eplényi ikertestvére, kicsit hosszabb kiadásban. Egyébként a pályarendszer is Eplényre emlékeztetett engem, csak nagyobb kiadásban. A felvonóból való kiszállás (kiugrás) is hasonlít, egy keskeny kiszállóban, kb. fél méter magasból kell kiugrani, ami azért nem annyira családbarát, még a jól síelő kisgyerekek sem tudják mindig abszolválni, így sűrűn lassítják a felvonót. Beszállásnál viszont nem lassítják és mivel állandó sebességű, a kicsiket úgy kell berántani a gondolába, miközben az jókorát odaver az ember hátára/vádlijára. Ilyen apróságok természetesen nem szegik kedvét egy megszállott síelő családnak.

Az időjárással szerencsénk volt gyönyörű napsütés és szélcsend fogadott, reggel mínusz, később 0 fok körüli hőmérséklettel, majd délutánra már jócskán plussz fokok voltak, de a pályák nem romlottak jelentősen. Egyébként is érdemes korán érkezni, mert kevés a parkoló hely. Mi még szerencsére közel a felvonóhoz tudtunk megállni, egy kis parkolóban. Bár nem fekszik alacsonyan (1220 m) az elmúlt hetek tavaszi időjárása rányomja a bélyegét a pályák állapotára. Kevés a hó, sok helyen kilátszik a föld és nagyon köves. A léceknek itt nincs esélye megúszni, a mieinknek sem sikerült csak abban reménykedhetünk, hogy még javítható.

A pályák: Mivel a szintkülönbség nem túl nagy (240 m) nincsenek hosszú meredek pályák, max. egy-két rövidebb letörés. Az ülős felvonó alatt/mellett indul egy nagyon korrekt piros pálya ami még délutánra is egész használható és a végén egy emberes letöréssel jut a felvonó aljába, ez sajnos nem túl hosszú. Ennek alternatívája egy mellette menő lankásabb kanyargósabb kék pálya (mint Eplényben a 6-os) és ugyanoda visz. A felvonóból kiszállva egyébként 2 irányba lehet indulni, rögtön alatta egy meredekebb nagyon kövesen és a másik irányba az 1-es számú nem meredek, de keskeny, kicsit köves átcsúszón, ami ugyanoda visz.

A nekünk legjobban tetsző pálya azonban az 5-ös számú erdei pálya volt ami az ülős felvonótól induló pályán, annak félútján található kis tányéros felvonóval közelíthető meg. Ez az itteni viszonylatban elég hosszú és kísértetiesen hasonlít az eplényi A1-es pályára, csak annál kb. 3x hosszabb, és ez a műút alatt egy alagúton át egy csákányos felvonó aljába vezet, ami felvisz az ülős felvonó aljához, csak sajnos a műút innenső oldalára és az úton nem túl igényesen, szakaszosan lerakott gumiszőnyegeken lecsatolva kell átjutni. A csákányos mellet egyébként még van egy nagyon kellemes nem túl hosszú kék pálya, ami kezdőknek is ajánlott.

Összegezve: Ár-érték arányban verhetetlen, gyermekes családoknak - főleg, ha gyerekek már nem kezdő síelők- nagyon ajánlott kipróbálni. Optimális hóviszonyok esetén biztosan még sokkal nagyobb élvezetet nyújt, de így sem csalódtunk. Az én fiaim is nagyon élvezték, mindannyian kellemesen elfáradtunk és pozitív élményekkel gazdagodtunk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.