Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Niederalpl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Niederalpl
2010.02.20. 15:56
Mivel eddig itt még nem jártunk, tegnapi egynaposunk során ezt a helyet próbáltuk ki.
Az enyhe idő miatt egész nap kicsit olvadt, a hó tapadós volt, és a délutánra ígért hó helyett némi esőszitálást tapasztaltunk. A pályák ennek ellenére jól síelhetőek voltak, buckásodás nem volt, de ez lehet, hogy annak is köszönhető, hogy nem voltak túl sokan a pályákon, sorbanállás, várakozás abszolút 0.
Igazi családi helynek látszik, főleg gyerekcsoportok és családok voltak és néhány, a miénkhez hasonló baráti társaság.
A 4üléses alatti piros pálya (és variációi) jó, lendületes, az utolsó meredek letörés utáni letörést meg alig használják. A hosszú erdei pálya felső (alagút előtti) szakasza tetszett még, jól meg lehet ereszteni carvingolni, utána meg golyóbancsúszás a csákányos aljáig, aztán jöhet a lassú, bóbiskolós utazás felfelé. :-) Viszont emiatt a csákányos és a mellette levő pálya abszolút alkalmas kezdőknek, mert viszonylag széles, hosszú és alig lejt, de egyenletesen, a felvonó pedig lassú és szintén lankás és lassú, művészet kiesni belőle.
A vendégek nagy része magyar, a Holzbox előtti parkolóban a nap végén csak magyar rendszámú autókat láttunk. Az ablakban ülő és vacsorázó családok látványa az üveg és fa épületben pedig egészen futurisztikus volt. :-) Érdekes ez az épület... Amúgy ahogy az a néhány ház ott van az út mellett a hágó tetején, kicsit St. Christoph jutott eszembe, de nem szeretném ahhoz hasonlítani. :-D
Maga a hely egyébként egynapi mozgásnak jó, az időjárási körülményekhez képest elégedettek voltunk, el is fáradtunk ahogy kell, de a többi közeli hely, pl. Brunnalm, Aflenz nekem egy kicsit jobban tetszik. De eltántorítani senkit sem szeretnék, csúszásra fel! :-)
Április 4-ig (Húsvét) tervezik a nyitvatartást. Ki vagyon írva.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.