Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyepsí

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyepsí
2009.05.31. 20:45
Sziasztok!

Úgysem pörög mostanában eléggé a fórum, úgyhogy a gyepsível kapcsolatban írok még egy-két gondolatot.

Replaci írta, hogy a középen terhelés megtanulásához jó a gyepsí. Ez így igaz csak ez túl egyszerűen hangzik. Az egyensúlyozás mellett a fokozott élezés is alapkövetelmény, és itt mindkét térd egyidejű döntésére van szükség, az ívkülső terhelt lábé nem elégséges sőt az élváltáskor szinte az ívbelső láb indítása a fontosabb. Az egyensúlyozásra visszatérve a gyepsí olyan egyensúlyozó képességet alakít ki amivel egyszerre előre hátra és mindkét oldalra figyelni kell, minden pillanatban alkalmazkodva az állandóan változó és nem tükörsima terephez. Ezért nehéz a gyepsíre átállás. Ha már megvan az egyensúlyi helyzet és ki tudod lazítani a térdedet menet közben, akkor jöhet a mindkét lábbal egyidőben végrehajtott fokozott élezés, ami sebességgel párosítva már maga az élvezet. Ajánlom mindenki figyelmébe a https://www.visegradsipalya.hu honlapunk fórumát, ahol érdekes beszámolókat olvashattok.

Amennyiben még részletesebben érdekelne valakit a gyepsí carvingsi összehasonlítás, meg fogom kérni Tumbász Gerit (×××× SMSZ hósportoktató), hogy mint volt gyepsí versenyző írjon egy kis beszámolót e témában. Ő még a carvingsík megjelenése előtt volt gyepsí versenyző, és az első carving sízésén az edzője, Szabó Laci állítólag csak annyit mondott neki, hogy csukd be a szemed és csak gyepsízzél.

Ha valaki esetleg nemcsak elméletben lenne kíváncsi a gyepsíre, a honlapunkon jelzett időpontokban várjuk szeretettel a pályán, és remélem beszámol majd az ott tapasztaltakról.

Üdv! Nagyvillám Sípálya Gyepsí Csapata a gyönyörű Visegrádról, ahol nemcsak télen lehet síelni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.