Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Zermatt - Matterhorn
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zermatt - Matterhorn
2014.02.14. 13:56
Nos múlt héten értünk haza, de most van időm kicsit írni a terepről.

Az út relatív egyszerű volt, nem volt gond, de nagyobb havazás esetén a lánc kötelezőnek tekinthető.
Egy fél nappal hamarabb érkeztünk, hogy legyen plusz napunk csúszni. Megálltunk a szállásnál a helyi dolgozók pedig nagyon segítőkészen és készségesen beállítottak minket a kisbusszal. Meglepően jó fejek voltak.

A szállásunktól kb 50m gyaloglás után lehetett eljutni a 3bis pályához, amin le lehetett csúszni a bubis felvonóig (A jelű a térképen) és a nagy állósig (B jelű a térképen). Nagy hó esetén kora reggel gyalogolni sem kell, csak a szállás előtt csatolni és az útról rácsúszni a pályára.

A bérletpénztárban szintén nagyon kedvesek voltak, és a 7 napos bérleteinket megjutalmazták némi csokival (ennyiért csokigyárat is adhatnának :) ).

A hazajutás szintén a 3bis felé történik, de ha nagy hó van, akkor a sima 3-as felől is belőhető, de ekkor ki kell csúszni az útra és a végén 50m-t gyalogolni felfelé.

A szállásunk teljesen kiváló volt. Két emeletes apartman, két wc, egy zuhany, a folyosó végén tőlünk 20m-re edzőterem, szauna, jakuzzi. Természetesen mindezek ingyen. A portán wifi lehetőség szintén ingyen, de rendkívül lassú és leterhelt sajnos. A porta alatt kis klubterem kanapékkal, színpaddal, pingpong és csocsó lehetőséggel.

Az időjárás nem volt túl kegyes velünk, gyakorlatilag egy nap kivételével folyamatosan köd, felhő és havazás váltogatta egymást. Számomra nem volt a legideálisabb, de amiről tudok írok.

A pályák hihetetlenül jól karban vannak tartva. A napos időt kivéve gyakorlatilag kongtak az ürességtől. Mivel a pályák számozását annyira nem figyeltem, így inkább nagy általánosságban írok. Szinte az összes pálya piros, kellemes esésű. Vannak jó hosszú vonalak, mint pl a Cime Bianche és Valtournenche közötti szakasz.
A hazacsúszásnál a Plateau Rosatól figyelni kell merre indul ez az ember, mert később nem tud váltani. Én legalább kétszer jártam pórul és felvonózhattam még egyet a nap végén. Ha valaki későn ér le a faluba, akkor nagyon megütheti a bokáját és sétálhat fél órát fölfele a szálláshoz.
A falu fölött nem sokkal található 12-es fekete nagyon jó élmény volt. Egy derekas havazás közepette lezárták, majd barátaink rámentek és rácsalogattak minket. Piszok jó térdig/derékig érő hó, kellő meredekséggel, legalján döngölt kemény alappal. Nagyon jó élmény volt, többször is meglátogattuk.
A funparkokkal gondban voltunk. Hiába kerestük a térképen feltüntetett helyeken őket, valószínűleg a nagy havazásnak "hála" elérhetetlenek voltak. Egyedül egy picikét találtunk meg a H felvonó tetejénél.

A helyi emberek mindenhol nagyon barátságosak. Annak aki régen járt erre, vagy a francia vendégszeretethez szokott, annak bizony nagy változás lesz. Mindenki mosolyog, köszön, elbeszélget velünk. A vendégek között az idősebbek is megpróbálnak velünk kommunikálni, még akkor is ha nem bírnak nagyon más nyelvekkel. Legalább három olyan olasszal beszélgettem, aki nemrég járt Magyarországon. Jó volt hallani.

Az árak a földön járnak. A legdrágább helyen sem volt több egy forraltbor 6€-nál, és a sör sem ment 8€ fölé.

A boltok csak a faluban elérhetőek, szóval érdemes egy nagy sétával számolni a magasabban lévő szállásokról, vagy be kell ülni az autóba és legurulni.

Az éttermi árak is elfogadhatóak 10€-ért, már főételt vagy pizzat kapunk, mellé 5€ egy korsó sör.

Az éjszakai élet némileg szegényes. Két alkalommal próbálkoztunk. Az első alkalom teljes kudarc, míg a második is egy darab szórakozóhelyben merült ki (Max club), ami ugyan szép kivitelezésű volt, de nem volt benne 50-nél több ember. Ez egy Val Thorens-i 1000-es buli után azért gyengécske.

Mivel alapvetően Zermatt miatt érkeztünk ide, így international bérletünk volt, de a hét folyamán csak másfél napig volt adott az átjárás. Egy teljes napsütéses napot sikerült ott töltenünk, amiről Zermatt topicjában majd írok.

Összességében nagyon tetszett a terep és erősen gondolkozom rajta, hogy ugyan ebbe a szállásba még egyszer elmegyek ugyan így (ritka ez nálam). Hátha akkor jobb idő lesz, mert azon az egy kiváló napon láttuk igazán, hogy miért is került ez ennyibe.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.