Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Zermatt - Matterhorn
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
schillerasz
4 élménybeszámolót írt
4
1 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zermatt - Matterhorn
2022.11.03. 00:03
Köszönöm, nem hívtam fel őket mert csak ma volt jó idő több portál szerint is fent, így elmentünk.
Eléggé ötletszerűen szoktunk megjelenni Európa különböző pontjain, ami 4 gyerekkel azért izgalmas, de mi így szeretjük.
A félig felkészültségem tapasztalait megosztom, hátha más jól jár vele.
Zermatt ugye autómenetes, legalábbis a túristáknak. Neten kinézet legjobb ár Täschben parkolás + taxi 7 főre 148 Chf volt, odaérve a taxi Fredy végül 100-at kért nem tudom miért. Nade, ami a netet bújva nem derült ki számomra: a diesel busz nem mehet el a felvonóig, át kell szállni e taxiba, odafele a buszos intézte 30 Chf volt a felvonóig a buszparkolótól, vissza leintettem egyett (taxi bolero), 20-ért elvitt és még fel is hívta a buszost.
Jegy ugyanannyiba került offline, de nem hangsúlyoztam, hogy csak Zermattra kérem így nemzetközit adtak, amit nem értek mert nem is lehetett átcsúszni most olaszba, de olyan felújítási meló volt a jegypénztár mellett, hogy a saját gondolatomat sem hallottam, meg a 4 órai kelés és a 3,5 óra vezetés sem serkentette az agyamat, de mindegy is már. Egyébként egész Svájcban felújítanak mindent, de Zermatt úgy ahogy van építési terület, nagyon romantikus volt.
Felmentünk Trockener Steg-re, előtte sáros kövek, kis sétával elérhető a pálya, de kicsinek nem jó. A nagyobbakkal (6-10-15) felmentünk Furggsattel-re, asszony, dédi és a 3 éves napozott 3000-ren.
A 71, 72 pálya ment, a 6 évessel inkább szenvedés volt lejönni, főleg, hogy a közös vége emelkedik, a 15 éves a 110 km/h feletti sebességgével lazán felcsúszott a 2 kisebbnek mászni kellett.
Ezután gondoltuk megnézzük a gleccser paradicsomot. A felvonó nagyon zsúfolt volt, a dédi nem ájult el, de a nagyfiú nem lazított a ruházatán, így a végére kiejtette a botot a kezéből, saját lábon kitántorgott, de kb 15 perc kellett, mire összeszedte magát. Fent csak egyenesen lehetett átmenni az alagúton. A Gobba di Rollin nem üzemelt, 86-os tetején kicsit csúszkáltam a 3 évessel, majd a dédi az asszony és a 2 kicsi leszédültek egy padra aztán lementek a "felnyomóval", ahogy a 3 éves nevezi Trockener Steg-re, ott napoztak, míg mi lecsúsztunk. A pályák jók voltak, a kilátás gyönyörű. De ezt rendesen kb a 15 évessel lehetett volna élvezni síelés szempontjából, élménynek nagyon jó volt mindenkinek, de asszem nem fogom családdal a Metterhorn-t erőltetni.
Bónusz infó: a gleccser paradicsomban 2 € a wc, Trockener Steg-en ingyenes, érthető, csak nem vittem érmét.
Más Svájccal kapcsolatban, nem sikerült eu-n kívüli roaming netet aktiválnom a telómon (valószínűleg a flotta miatt), így wifivel terveztem a szálláson, és ilyenkor a waze csak az útvonal környékét menti offline, egy benézett autópálya letérő után lementünk a térképről, hagyományos módszerekkel kellett visszatalálni, ami nem volt bonyolult, de ha letöltöttem volna esetleg teljes Svájc offline térképét, egyszerűbb lett volna.
Előzmény: (MM 216328)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.