Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal - Hintertux

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lalo85
15 élménybeszámolót írt
15
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zillertal - Hintertux
2023.05.30. 20:34
A pünkösdi hosszú hétvégén Hintertuxra esett a választásunk egy szezonzáró síelésre. Szállásunk Mayerhofenben volt, így 20 km-t kellett autóznunk naponta a terepig, kb 18 perc volt az út. Közlekedett a 4104-es síbusz a Mayerhofeni vasútállomásról is óránként, 40 perces menetidővel, tehát megoldható így is az eljutás egészen június 2. napjáig bezárólag.

A terep egyhamrada üzemelt, 27 km-nyi pályát lehetett besíelni, a Tuxer Fernerhausig lehett lecsúszni leglentebb. A terepen maximum ha 500 ember lehetett, sorral csak reggel 8:15-kor találkoztunk a völgyállomásnál, ugyanis több csapat, főleg fiatalok (a ruhájuk alapján Münsterből, Seiseralmból, illetve helyiek) edzettek és ők is hozzánk hasonlóan nyitásra ott voltak. Ez reggelente kb 2 perces sorállást jelentett lent, ezt követően nagyon gyakran egyedül felvonózhattunk. A versenyző csapatok lefoglalták a legjobb pályákat (piros 8-as, illetve kék 9-es) délig, utána levonultak, és nyitották meg mindenki előtt ezeket a pályákat. Kedvencünk a piros 3-as és 5-ös, és 11-es pályák voltak, a Gefrorene Wandtól így kicsit több mint 3,5 km-t lehetett egyben lecsúszni a Tuxer Fernerhausig. A hó minősége 11 óráig hibátlan volt, minden éjszaka kifagyott, és a ratrakok is dolgoztak becsülettel, napközben is folyamatosan mentek. A Gefrorene Wand oldal tartotta a legjobban magát, ott még délután sem kásásodott a hó ellenben a Großer Operer oldallal. A funpark üzemelt, sok helyi egész nap gyakorolta a trükköket. Ami feltűnt rögtön, hogy egy szem kezdő, de még középhaladó síelő vagy boardos sem nagyon volt, itt találkoztam a legjobb átlagos tudással, bár ebben nyilván nagyban közrejátszott, hogy a gleccseren zömében helyiek, a közelben lakók, illetve versenyzők voltak, illetve hogy szezonon kívül voltunk. Egyedül a Tuxer Fernerhausban lévő hütte üzemelt, de bőven elegendő volt az is a "tömeg" kiszolgálására, még ebédidőben sem voltak sorok.

Sokan jöttek fel a gleccserre túrázók, illetve nézelődők, de nem zavarta egymást a sportolni vágyó, illetve a nézelődő csoportok. Lazán összejött főleg délelőtti síeléssel a 40+ síelt kilométer úgy, hogy délután már félmeztelenül napoztunk a hütte teraszán nyugágyakon tucatnyi másik emberrel együtt, aminek meg is lett az eredménye egy kiadós leégés tekintetében. A nap ilyenkor május legvégén már nagyon erős, első napon nem nagyon használtam a síszemüvegem, és nagyon erős kötőhártya gyulladást kaptam estére, szóval mindenkinek nagyon ajánlom az ilyen kései időpontban a folyamatos síszemüveg használatot. Sosem síeltem még ilyen későn (eddig április közepe volt a legkésőbb), de meglepően jól tartották magukat a pályák és a hó minősége.

A hütte árak korektek voltak, az ingyenes mélygarázsban is volt hely mindennap az autónak, úgyhogy egy kellemes élménnyel lettünk gazdagabbak, úgyhogy ideális viszonyok esetén bátram merem ajánlani a pünkösdi Hintertuxot.
20230527-101356.jpg
20230528-101212.jpg
20230527-155232.jpg
20230529-105914.jpg
20230527-161702.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.