Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bulgária

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Naftz Andras
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bulgária
2022.03.14. 22:55
Március első hetében voltunk Banszkoban. Az út nagy része autópálya. Otthontól a Banszkói szállodáig nekünk 825 km. Szabadkánál mentünk fel az autópályára ez a Bolgár határig teljesen készen van. A Bolgár oldalon a határ után kb. 10km-es szakaszt még építenek, itt vannak terelések. A Szófiáig hátra lévő szakasz (kb 40km fele autópálya a második fele pedig négysávos út. Szófiától Blageovgrádig ismét autópálya. Innentől még 50km Banszkó jó kis szerpentin. Mikor mi odaértünk szakadt a hó de takarították ezerrel, sikerült hólánc nélkül fel jutni Banszkóba.

Mi egy 4 csillagos szállodában laktunk ez pálya szállás volt. De reggel kivittek a gondollához délután pedig vissza hoztak. Reggel 8.30-tól 10-ig fél óránként délután pedig vissza 15.30-tól 16.45-ig volt transzfer. A gondollátol a szálloda gyalog 14 perc sí felszereléssel. Párszor megtettem mikor lekéstem az utolsó transzfert.

Eredetileg Kopaonikba készültem de itt nem sokkal többért kaptam ezt a szállodát (Reggelivel vacsorával innivalóval: sör, bor, rövidital üdítőital plusz még welnesz részleg is volt) mint Kopaonikban egy apartmant. Ez eddig nagyszerű volt, de azért vannak problémák is. A gondollánál reggel hatalmas sor, valószínűleg több órás sor állás. Fent aztán semmi sor folyamatosan lehet pörögni. Délutánonként többször is lecsúsztam a gondolla középállomásáig (Chalin valog) akkor már simán be lehetett férni a kabinba. Én Egyszer sem álltam sorba,van rá megoldás. Taxi vagy privát taxi a gondolla felső állomásáig (Banderitza poliana 10BGN néha eggyel feljebb Shilingarnik 15BGN) sajnos ennyivel drágább lett a bérlet. 4évvel ez előtt voltunk akkor sohasem kellet 10-15 percnél többet várni, igaz akkor 2 héttel később voltunk.

A pályákat sem nagyon ratrakolják amíg ott voltunk egy hétig, talán kétszer. Jó kis bucka sízés volt. Ez a kezdő síelőknek okozhat problémát a pálya letöréseknél. A kék pályában vannak nagyon hosszú enyhe lejtők kicsit meredekebb letörésekkel. Ezek a letörések lesznek buckásak. De cserébe jó sok friss hó volt. Én nagyon jókat mentem. A nap végén legtetejétől a parkolóig 38 percig csúsztam egy huzamban. A felső részen azért volt egy két szusszanás, de utána aztán meg állás nélkül végig. A felvonók úgy vannak kialakítva, hogy sehol sem lehet ott ragadni mindenhonnan a parkolóba visz az út.

Az árak: tea 4BGN cola 5 sör 8BGn forralt bor 10BGN saslik sült burgonyával +cola 20BGN.

A nagy számú Román síelőt a pályán és a szállodában látva úgy gondolom, hogy Románia jobban teljesít, pedig nem is volt ki plakátolva.
20220303-144554.jpg
20220302-102639.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.