Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerbia: Kopaonik, Brezovica

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bombardino
29 élménybeszámolót írt
29
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szerbia: Kopaonik, Brezovica
2020.02.29. 09:27
2020.02.22-27-ig voltunk Kopaonikban.
Az időnk kellemes volt. A csúcsok közelében olykor szeles, felhős, de napsütésből sem volt hiány. A nem túl hideg idő délutánra meg is tette hatását, az alsóbb régiókban már kásás buckás pályákon lehetett csúszni.
Érdemes nyitásra a felvonókhoz érni. Szenzációs első 1-2 órákat lehetett csúszni.
Az úton, ahogy már előttem is említették szemét mindenhol. Viszi a szél a műanyag mindent.
A home Elenában laktunk, a csapat másik része a Vila Poparaban.
Mindkettő kellemes apartmanház.
A Poparában több stúdió/apartman is található, valamint itt van étterem is. Reggeli 1400 ft/fő. Innen autóval lehet eljutni a sífelvonókig, boltig. A bekötő út a főúthoz kb 1 km.
Első reggel időben indultunk sízni, de a tájékozatlanságunk miatt 11-re értünk fel a csúcsra. A bérleteket érdemes már az érkezés napján megvásárolni, útközben megállni a centrumban, mivel:
Síbérletet nem lehet minden, még a nagyobb, parkolóval rendelkező felvonónál sem venni. Ehhez be kell menni a központba, vagy anak közelébe (Hotel Putnikban 15 óráig). Aki nem a center közelében lakik, át kell haladni autóval a 3 eurós zónán.
A sílift kezelők enyhén szólva barátságtalanok.
Az 1-es, 4 személyes beülős liftnél a feleségem a már megváltott bérletével nem engedték felülni a felvonóra túrabakancsban. Leállították a liftet és szerbül kiabált a kezelő. Csak léccel, vagy Boarddal lehet fölszállni. (A boardot lehet kézben is vinni!?-ezért nem értem a hozzáállást.) Később láttuk, a többi ülősnél felengedték a túrázókat.
A bérlethez csatolt fényképeket ellenőrzik, a fiamat kiszedték a sorból, mert nem stimmelt a kép. Ugyanúgy hívják mint az engem, összecseréltük a két bérletet, lévén azon csak a vásárlás dátumát és a nevet tüntetik föl. Szerencsére épp együtt voltunk, ki tudtuk cserélni.
A pályákon rendészek figyelnek, a száguldozókat, rosszalkodóakat fegyelemre intik.
A bérlet visszaváltása szintén nem egyszerű. 15 óra után az értékesítő pontok zöme bezár, a központban lehet a kaukciót (500 dínár/bérlet) visszakapni. Aki viszont vissza szeretne csúszni innen az 1-es liftnél hagyott autójához kellene felvonóznia egyet.
A bérlethez (már a 4 naposhoz is) mindenkiről! fényképet kérnek. Elég egy telefonon bemutatott akármilyen családi kép, amit lefotóznak.
Felnőtt bérletet váltatnak már 12!!! éves kortól.
A liftek aljában egy-két helyen van toi-toi wc. Sőt a hüttékben is néhol csak egy, koedukált wc található. Volt, ahol az is zárva volt.
A lifteknél jellemzően 2-10 perces sorok alakultak ki, figyelni kellett a központban, ahonnan 3 felvonó is indul, mikor merre érdemes indulni. Jellemzően a 6, 19, 21-es felvonóknál kevesebben voltak. Ezek induló állomásai a központtól távolabb esnek.
A pályák nagyon kellemesek. Karbantartással sincs gond, szinte az összesre eljutnak naponta esetleg, 2 naponta a rartakok.
Ár-érték arány nagyon jó, 2/3-a, vagy még kevesebb a bekerülése az osztrák, olasz síeléshez képest, mind szállás, mind síbérlet.

Összességében, ha már megismerkedett az ember az itteni sajátosságokkal egy kellemes síterep, valószínűleg visszatérünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.