Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerbia: Kopaonik, Brezovica

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SkiJAM
17 élménybeszámolót írt
17
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szerbia: Kopaonik, Brezovica
2023.01.03. 03:54
Megosztom a Kopaonikon dec 28-jan 1 között általunk tapasztaltakat. Kopaonik a meleg idő ellenére kitart, sőt Szilveszter előtt egy nappal újabb pályákat nyitottak meg, ezzel a korábbi 15-20 perces sorba állás szinte egy csapásra felére-harmadára csökkent, egyes lifteknél a sorba állás szinte meg is szűnt. 
A mostani tél kiemelten nagy kihívások elé állítja a síterepek üzemeltetőit, a Magyarország környéki pályarendszerek közül a korábbi években egyre népszerűbb Kopaonik már december elején megnyitott és azóta is nyitva tart. December 30-án megnyitott két új pályának és hozza tartozó két db négyszemélyes ülős lift megnyitása óta már komolyabb sorok sem alakultak ki amikor szilveszterkor ott jártunk. Az üzemeltetők a nyitást fél órával korábbra a zárást fél-egy órával későbbre módosították és a meleg idő és átlagosnál kevesebb nyitva tartó pálya miatt az egynapos jegyekből 20% kedvezményt adnak. 
Szilveszterre oda látogatók közül nagyon sokan a síterep egyéb szolgáltatásait is igénybe vették: bobpálya, zipline, tubing, quadozás, illetve sok kiránduló is ment fel az ülős felvonókkal a két magasabb csúcsra. 
Tavalyi téli szezonban a Szerb Turisztikai Hivatal és a Szerbia Magyarul platform segítségével megismerhettük Kopaonik igazi téli arcát. Akkor havas utak és parkolók takarítása és a fenyőkre fagyott hó súlyától roskadozó és töredező ágak okoztak nehézséget, ma az egész Európa szerte meleg időjárás. A pálya műszaki igazgatója elmondása szerint az időjárás olyan, mintha ősz lenne. Kevés természetes hó esik és a hőmérséklet ritkán és csak kevés időre elegendő hideg a hóágyúzáshoz. Éppen ezért a szerencsés módon éppen tavaly kibővített hóágyúrendszerük folyamatosan készenlétben áll, több pályán pl. 3-as és 8a pályákra is már komoly mennyiségű havat gyártottak, közel vannak azok megnyitásához is. Idén a Szilveszter előtti látogatásunkkor külön érdekességként a szerb síoktató képzés és vizsgák zajlottak több napon keresztül főként a 2-es pályán.
IMG-1638-2.JPG
IMG-1463.JPG
IMG-1554.JPG
IMG-1598.JPG
IMG-1549.JPG
IMG-1485.JPG
IMG-1520.JPG
IMG-1467.JPG
IMG-1518.JPG
IMG-1557.JPG
IMG-1522.JPG
IMG-1558.JPG
IMG-1550.JPG
IMG-1603.JPG
IMG-1492.JPG
IMG-1634.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.