Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Libanon

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nelson79
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Libanon
2009.03.10. 14:49
Sziasztok,
Hétfőn jöttünk haza egyhetes Farayai túránkról. Röviden a tapasztalatok:
Malévval mentünk (ami jó, mert közvetlen járat, de borzasztó az indulási időpontja). Szállás skileb.com-on keresztül Merab hotel farayan, jó kis szállás, korrekt szobákkal, kicsit egyhangú reggelivel, de nem pályaszállás, a jó pályákért pár percet autózni kell. Kocsit egész hétre béreltünk és ki is használtuk, mert rengeteg kirándultunk. A közbiztonság elég jónak tűnt, de elég furcsa volt, h bármerre mentünk az országban 20-30 kilométerenként biztos volt egy katonai ellenőrző pont, ahol fegyveres katonák benéztek minden kocsiba. Fokozott katonai jelenlét még Bejrút belvárosában volt.
A megérkezünk előtti hetekben és az első pár nap sokat havazott, ezért nagyon jó hóviszonyok voltak kb. 2 méter hó lehetett kint. A liftek többsége 2-3-as ülőlift, nem a legfrissebbek, de a célnak megfelelnek. A pályák nagyrészt kékek és pirosak, jól síelhetők és remekül karbantartottak. Nagyon sok pályán kívüli csúszási lehetőség van. A magasabban fekvő pályákról Bejrút és a tenger is látható. A liftek egy része sajnos a hét elején a sok hó és a köd miatt, a végén meg a szél miatt nem járt. Síelni mindenképp hétköznap kell, mert akkor teljesen kihalt Faraya, hétvégén rengeteg helyi jön fel és óriási tömeg alakul ki. A hőmérséklet ameddig kint voltunk folyamatosan emelkedett, eleinte 0 fok körül volt farayán és 15 fok beirutban, de mikor eljöttünk akkor ez 10-15 és 25-re változott.
Elmentünk megnézni a másik nagy síközpontot, Cedarst is (nem síeltünk, csak Cedars mellett van Libanon legnagyobb Cédrus erdeje). De síelésre mindenképp jobb faraya, több a pálya és lift és az egész infrastruktúra jobb.
Ezenkívül még megnéztük Byblost, Anjart, Baalbeket, délen Sidont és Bejrútot. Amik közül Baalbek kiemelkedett, a római kori emlékek hihetetlen épségben maradtak meg.
Ja és az elmaradhatatlan tengeri fürdőzés is megvolt és még a víz se volt nagyon hideg, fürdőruhában lazán lehetett napozni a tengerparton.
f1.jpg
f2tenger.jpg
f3.jpg
f4.jpg
f5.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.