Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Andorra

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bemapoe
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Andorra
2012.02.12. 11:11
Én pár barátommal múlt hétvégén voltam Andorrában, szeretnék beszámolót írni róla, mert igen jó hétvégén vagyok túl. Bár az időjárás miatt síelni nem sikerült, így a síterepről nem tudok beszámolni, de azért igencsak jól éreztük magunkat a hatalmas hóviharban és hidegben.

Jelenleg Barcelonától délnyugatra, a tengerpart mentén fekvő városban, Tarragonában lakom fél évig, így Andorra tűnt az ideális választásnak, ha még szeretnék síelni az idén.

Azzal a tudattal utaztunk tehát Andorrába múlt szombaton hajnalban, hogy ez lesz az egyetlen lehetőségünk a síelésre. Szállást még korábban foglaltunk, az utolsó szabad öt férőhelyes szobát egész Andorrában, Pas de la Casa-ban.
Már a hét elején is gyanús volt persze, hogy nem biztos, hogy a legmegfelelőbbek lesznek az időjárási körülmények, de arra azért nem gondoltunk, hogy -17 fok és hatalmas szélvihar fogad minket, aminek következtében lezárják az összes felvonót az egész országban (na jó, kicsit furcsa országról beszélni Andorra esetében).

Ezek után persze nem estünk kétségbe, volt elég meleg ruhánk (ami meglepő, révén senki nem készült meleg ruhákkal a féléves spanyolországi tartózkodásra), és próbáltuk kihozni a legtöbbet a kirándulásból. Vettünk mindenkinek ilyen segg alá való csúszkát, és egész délután, kb századmagunkkal, a lezárt felvonók mellett a sípálya aljában csúszkáltunk, láncba összekapaszkodva is, ugratót építettünk, ugrattunk, estünk-borultunk, mindezt franciákkal, katalánokkal, németekkel mínusz tizenhét fokban a Pireneusok legnagyobb síterepén. Kicsit újra kisgyereknek éreztem magam, teljesen visszajöttek a téli szánkózós, igluépítős emlékek. Így hát bár nem síeltünk, már ezért maximálisan megérte.

Ezután közös vacsorakészítés és borozgatás a szálláson (ami megjegyzem, amellett, hogy a környéken elég olcsónak számít, 30 euró volt fejenként, nagyon színvonalas volt), amikor megbeszéltük, hogy másnap korán felkelünk, hogy legalább egy fél napot síeljünk. Bár este nem ittunk sokat, a koránkelés nem jött össze, és mivel még világosban akartunk hazaindulni, a délutáni síbérlet sem játszott (43 euró az egész napos, 34 a félnapos bérlet), 1-2 órára nem érte volna meg. Így hát úgy döntöttünk, hogy a tegnapi élményeket próbáljuk megismételni. Az egyik srác és én snowboardot béreltünk, ami kezdőként felvonó nélkül is élvezhető volt, sőt.

Így összességében elég jó kis hétvégén vagyok túl, annak ellenére, hogy nem síeltem, és pipa került egy újabb ország mellé, ezzel a félsziget mind a négy országában jártam már :)

(Találós kérdés: melyik ez a négy? És ha már itt tartunk: melyik 7 nyelvet beszélik a félszigeten?)

Üdv
bemapoe
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.