Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Boardos kérdések

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Boardos kérdések
2018.01.11. 16:59
Megnéztem a boardot, amit linkeltél. A méretek jók, bár lehetne kicsit szélesebb. A hossznál 1 cm nem oszt nem szoroz, inkább az effektív (azaz dolgozó) él hossza számít. Ennél a deszkánál ez megfelelő, sőt lehetne rövidebb és az orra hosszabb. Azok az orrok jók, amik csak kissé hajlanak fel, de azt már a kötés előtt elkezdik. Ezt hívják powder-rockernak, ami aerodinamikailag úgy úszik fel a mélyhóban, hogy sokkal kevésbé fáradsz el, mert nem kell annyira hátraterhelned a testsúlyod. Az ellenállása is kisebb, nem fékez annyira, mint a meredeken felívelő rövid orrok. Ez nem ilyen.
A flat középrész pedig kezdőknek való, toleránsabb, nem kell annyi erő, hogy ráterhelj az élére. Viszont ez a hátránya is, mert nincs benne előfeszítés, ezért ha nagy sebességnél kanyarodsz, akkor már kiboltosodik és úgy fog viselkedni mint egy fullrockeres deszka.
A talpról még nem írtam. Kétféle kategória van, az olcsóbb, puhább, nyúlósabb talp az extrudált, mint ezé a deszkáé. Ez kevesebbet bír, azaz ha rámész egy kőre, akkor gyakorlatilag semmit. Viszont könnyen, házilag is jól javítható. A drágább, keményebb talpak mind szinterezettek, ez nagymolekulájú, porózus, szemcsés anyag. Ezt emiatt gyakrabban kell vaxolni, de meghálálja, mert gyorsabb leszel tőle és a lapos átcsúszó részeken is átjutsz, amíg a gondozatlan talpúaknak már rollerezni kell. Ezek jól bírják a strapát, de itt is lehet nyúlós anyag (sajnos egyre inkább spórolnak a gyárak), de kifoghatsz nagyon ellenálló, kemény talpakat is, amik kibírják ha (talpon) átcsúszol egy nem túl éles kövön. Ezek a tiszta feketék és a legdrágábbak.

A webshopos vásárlásnál tényleg jó a szezon vége, vagy a következő szezon előtt az október hónap, amikor a boltok szabadulni akarnak az előző készlettől. Én minden lapomat így veszem, akár 30-40-50% kedvezménnyel.
Előzmény: (tudomo 198154)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.