Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Val Cenis
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin2
482 élménybeszámolót írt
482
Moderátor
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Val Cenis
2006.09.05. 21:11
Egy párhuzamos topikból emeltem át:
VAL CENIS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Feladó: szőllősi
Dátum: 2005.03.17.18:56
Tárgy: Val Cenis élménybeszámoló

sziasztok, egy kis beszámoló Val cenisről:
Mi 2005.03.05-12. között voltunk ott.
Nekünk tán szerencsénk volt, nem úgy mint a többieknek, ahogy olvasom a fórumon, /Briancon, Risoul/ az idővel. Tán szerepe lehet annak is ebben, hogy ez a hely asszem kicsit északabbra van mint az említett 2.
Odaút a szokásos hosszú, a szállás a szokásos, bár a mosogatógépet most sem próbáltuk ki, de jól mutatott az ap-ban, meg ha mesél az ember a szállásról, hogy volt benne mosogatógép is, az szebb képet fest a szobáról. :-)
A szállás pályaszállás, reggel kiléptünk a szobaajtón, vagy az erkélyen, földszinti lakás lévén nem volt nagy kunszt, 20-30 m. mentünk, aztán lécet fel, lehetett a felvonóhoz siklani, este pedig a házhoz le. Volt medence, szauna, gőzfűrdő szerű vmi, meg jacuzzi is vhol. Mondjuk ezektől sokat várni nem lehetett, 4-8 ember fért el kényelmesen a szaunában és a gőzben, a medence kb. 12x5 m??? a jacuzzit nem is kerestük. Ez a része a szállásnak mondjuk nem érte meg azta +10e ft-ot, amivel többe került. Jó pont, hogy reggelente a 10 m-e levő portán lehetett bagettet venni. Ja, és volt egy kis sajt és borkóstolás az újonnan érkezett vendégeknek a val cenisi műv.házban, vagy hol. A városka tetszett, 1-2 órát el lehetett mászkálni benne, hacsak nem akart átmenni azt ember a másik településre, ami kb. 3 km-re volt tőle, mert az kicsit tovább tartott volna. :-)
A vas.-hétf.-kedden végig felhős, időnként napkibújós időnk volt, ami azzal járt, hogy baromi hideg volt, korábbi tapasztalatokhoz képest, de 3 napig esett a hó. Nem állandóan, de egy kicsi mindig, ám az elég volt, hogy friss porhó lepje el a pályákat. Ha lementünk a kijelölt pályákról, térdig érő porhót nyomtunk szét magunk előtt, a bot akadály nélkül, könnyedén ment le a hóban, teljes hosszában, vagy mélységében, nem volt zsúfoltság, szóval életemben ilyen jó havon még nem síeltem. A pályák között voltak zöld, tanulópályák, köztük egy baromi idegesítően hosszú, sunyi lapos escargot, ami rászolgált a nevére. Ha nem figyeltél oda, és rátévedtél.. hát örökkévalóságnak túnt a hazaút. Ami kicsit zavart ebben az időjárásban, hogy amint elbújt a nap, akkor volt eset, hogy nem láttál a pályából semmit, itt a bucka, hol a buckát lehetett jáccani. Bár ha vkinek van jó szemüvege, mint Micka haverunknak, akkor anak ez nem volt porbléma.Szerdától már kezdett a felhő oszlani,kisütött a nap, aztán csüt.péntek-en már sütött szépen. Lenti pályákon meg is indult a lassú olvadás, de egyáltalán nem volt vészes, a pályák ugyanolyan jól síelhetőek voltak. A kék, piros pályák, de szerintem még a feketék sem voltak vészesek, lehetett hosszúakat síelni, volt egy 22 perc. 18ms.-es siklásunk is, szép kényelmes tempóban. Ja, az idő: elgondolkodtam akkor, meg most is, hogy mi várhat azokra, akik 1-2 héttel később mennek. De hát ez nagyon időjárásfüggő, tudjuk mindannyian, szóval eshet ott még hó dögivel, de a hő is nőhet. :-) vagy :-(
nekünk asszem nagy szerencsénk volt az idővel.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.