Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Németország
Bajorország - Garmisch Partenkirchen
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bajorország - Garmisch Partenkirchen
2014.01.26. 17:46
Január 17-18-án voltunk itt sielni. A nagy meleg es a keves ho miatt elosször meg ketelkedtunk, hogy jo dontes lesz-e ide menni, vagy inkabb gleccserre kene felmeni. Barataink voltak elotte hetvegen, es azt az infot mondtak, hogy aranylag kevesen voltak es a hohelyzet meg turheto volt. Szoval gondoltuk, lesz ami lesz, kiprobaljuk, max vasarnap felmegyunk a gleccserre.
Mindket nap ragyogo napsutesben es eros plusszokban volt reszunk. A palyakon a vartnal joval kevesebben voltak, gyakorlatilag sorban allni nem kellett. Gondolom, masok is bizalmatlanok voltak.
Ennek ellenere hatalmasat sieltunk mindket nap. Sajnos a volgybe levivo palyakon nagyon keves ho volt. Szombaton meg ketszer lementunk a a volgybe. Elosszor a Hausbergrol, majd a nap zarasakent a Kreuzeckbahnhoz. Mindket palya alja nagyon kasas volt es csak centimeterek valasztottak el a lecunket a puszta foldtol. De ennek ellenere is azt kell hogy mondja, egeszen jot sieltunk ezeken a palyakon is. A palya uzemeltetoi nem tehetnek a keves horol, de amit lehett, azt kihoztak belole :D Le a kalappal. Szoval mind a ket levivo palya nagyon jo lejtesu, szeles es elvezetes palya.
A terep felso reszein meg jo ho volt. Mivel kevesen voltak, igy nem s buckasodott. Vasarnap azert a meleg mar nagyon kikezdte a palyakat es delutan 3 orara a maradek ho is nagyon megfogyatkozott es a palyak elkezdtek kaveszinuek lenni. Ekkor mi is ugy dontottunk, hogy ideje hazamenni.
A kedvenc palyaink a 5-os Kandahar variacioi voltak. A legfelso resze es egy kicsit lentebbi resze valoban fekete, de aztan atmegy kellemes pirosba. Mindegyik "szara" szeles, optimalis lejtesu. nekunk az 5a volt a nagy kedvencunk. Vasarnap itt kezdtuk a napot es vagy 2 oran at rottuk a koroket. A combjaink ma nagyon egtek a vegen (pedig meg 10 ora is alig volt ).
A huttekbol nem probaltunk ki csak egyet, de az annyira bevalt, hogy vasarnap is visszatertunk. A Hausbergbahn tetejenel levo Drehmöser 9 nevu Huttebe tertunk vissza. Az arak eleg magasak, de jo a konyhajuk es nagyon gyors a kiszolgalas. Vasarnap annyira sutott a nap, hogy jol le is pirultunk :D
Kezdoknek igazi paradicsom a Hausbergbahn tetejenel levo sok-sok kek palya. Itt van az egeszen kezdoknek valo varazsszonyegtol a kicsit lejto csakanyosokon at a mar gyakorlottabbaknak valo, de meg mindig kek palya tetejere vivo uloszekes felvono.
A jol sieloknek meg ott van a tobbi, valtozatos, szeles palya, illetve a csodalatos panoramaju osvenyek. Nehany ilyen osveny ugyan kekkel van jelolve, de azert en kezdovel nem mereszkednek rajuk, mer olyan hajtukanyarok vannak neha, hogy nem nekem is kihivast jelentett megallni elotte (es nem a szakadekban landolni).
Szoval osszessegeben Garmisch Classic egy nagyon jo, minden igyenyeket kielegito palyarendszer. Remeljuk, Holle anyo itt is vegre megrazza a dunnajat :D
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.