Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Emirátusok
Dubai
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
százas
218 élménybeszámolót írt
218
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dubai
2021.03.25. 19:37
Nagyon jókat hallottam Ski Dubai-ról, így elhatároztam, hogy az egész szezonomat a sivatagban fogom lesíelni, beugrottam egy kétórás erejéig. 250 AED=21000 HUF a két órás jegy jelenleg, bakanccsal, léccel, bottal, sisakkal, zoknival, síruhával, elvihető kesztyűvel. Ha nem kérsz kesztyűt, akkor "csak" 220. A kölcsönzős felszerelés nagyon lepukkant valóban, legközelebb viszem a sajátomat.

Meglehetősen hideg van bent, nem volt elég a rövid ujjú póló a kapott kabát alá. A középen járó szék tényleg lassú, de kényelmes, mint mindenhol. A lentről induló tányéros ugyan kétszer gyorsabb, de van benne két kanyar, ahol az elhasználódott rugó miatt hatalmasat ránt rajtad (nagyon fájt a derekam még két napig, nem is esett jól a pillangózás a tengerben).

A két órás jegy beengedett két óra után is, de több, mint 13 hónap kihagyás után már kényelmetlen volt a csúszkálás. A másik, félúttól induló tányérosnál nincs beléptető kapu, úgyhogy szerintem akár egészen zárásig maradhat az ember. Van még tanuló pálya oktatással továbbá snowpark elemekkel, ugratóval akrobatáknak, akik nem síelnek félcsőben szánkózhatnak, nagy műanyag buborékban is lehet legurulni, drótkötélen csúszdázni.

Alig volt síelő a pályán, Ali meg nem is volt. A hó síelhető, igazából nem tudtam eldönteni, hogy a kis furcsaságot a ratyi felszerelés vagy a kihagyott szezon esetleg a műhó okozta. A hüttébe nem ültem be, ellentétben brit fajtajelleget mutató sporttársakkal, akik a 3. körük után lecsatoltak...

Apres Ski Bar is van a sípályán kívül, akár a megszokott terepeinken, az ablak a sípályára néz. Már a bevásárló központból mész be, de nem kell igazolnod, hogy síeltél-e vagy sem, ihatsz jó pénzért alkoholt. A szezon idei első csapolt sörét sikerült abszolválnom "szinte ingyen".

Az új sípálya építkezés jeleit próbáltam kifürkészni a Burj Kalifából, sajnos nem sikerült semmi érdemit megfigyelnem az adott szektorban. Eme oldalon leírtak szerinti területen (Burj Kalifa-Lóversenypálya) látni két nagy épülő felhőkarcolót, de nincs ráírva, hogy mi lesz...

Összegezve: két óra elegendő, lehet jót síelni s aki arra téved ne hagyja ki!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.