Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Emirátusok
Dubai
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dubai
2023.03.11. 19:17
Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam írjak e ide egyáltalán bármit is. Aztán még is úgy gondoltam a tapasztalataimat meg kell osztanom veletek.
A héten volt "szerencsém" tiszteletemet tenni a SKI DUBAI ban.
Mielőtt bárki lehurrogna, nem akarok ünneprontó lenni.
Csak a síelés iránti leküzdhetetlen vágyam vezérelt ide. A kuriózumokat keresve síeltem már fél méteres kórókkal teli, belső nógrádi/hevesi domboldalakon, gleccserhasadékos feltérképezetlen hegyoldalakon, látótávolság nélküli ködben , anyósom külső kertjében "fekete pályán" a végén disznóóllal, szögesdróttal , hóval fedett háztetőkön (csak szerényebb lejtésűeken) homokkal teli tűzhányók oldalán, stb..... Ezért gondoltam, hogy itt a helyem a sivatagi sípályán.
Nos, ez hiba volt.
A egyetlen pozitívum amiért 3-ast adtam, nem minusz 5 öst az az volt hogy du. 4 kor is kiválóan kezelt, porhavas pálya fogadott, ez megsüvegelendő.
Viszont .....
- A pálya kezelői ugyan lelkesek, segítőkészek, barátságosak de teljesen dilettánsak. Egy profi síterepen egy napot sem dolgozhatnának.
- A felvonó kínosan lassú a kezelők láthatóan nem értik a ki és beszállás bonyolult műveletét, ezért a maximális segítőkészségük ellenére sem tudnak segíteni.
- A helyi "Schumacherek" tudnak ugyan valamelyest síelni, de szemmel láthatóan a síkreszről, udvariasságról még sosem hallottak. A "ki ha én nem" stílus jellemző rájuk, amit egyébiránt az 1 hetes itt tartózkodásom alatt egyáltalán nem tapasztaltam sehol máshol. Élet, ön és közveszélyesen közlekednek. Mindezt x milliós felszerelésben.
- Elhagyott sícuccok ( léc, bot, kesztyű a pályán ) "van másik".
- Özönvíz előtti bérelt felszerelés, Rossignol márkájú Ski Dubai edísön életlen síléc. A síruha, bakancs meg olyan amilyen. Előre regisztráltam, lefoglaltam az ekvipmentet, (erősen ajánlott mert nagy a tömeg).Persze hosszas cserélgetéssel lehetett volna a szart kevésbé szarra cserélni, de nem a felülmúlhatatlan teljesítmény volt a cél ezért ezzel nem sok időt töltöttünk.
- giccsparádé, műhó a műfenyőn, mű hütte ááááá!

Összefoglalva:

Síélményt egyáltalán nem tudott nyújtani, MSZI vagy Eplény magasan jobb síélményt ad.
Aki profi síelő annak inkább nem ajánlanám a csalódás elkerülése végett.
"Valami érdekes" illúziója ugyanakkor lehet az embernek aki idejön.

A fentiek csupán személyes tapasztalatok, egy kétórás részvétel alapján, lehet máskor vagy esetleg saját felszereléssel jobb lehetett volna. Én mindenek előtt próbáltam tényszerű tájékoztatást adni.

As-Salaam-Alaikum
MGMM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.