Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Emirátusok
Dubai
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dubai
2006.11.10. 18:56
Ma próbáltam ki, fantasztikus. Pár képet is feltöltöttem. Nagyon profin van megszervezve, a síbérlet chipkártyával lehet zárni és nyitni az öltözőszekrény ajtaját. Ha véletlenül elfelejti az ember a szekrénye számát, egy leolvasóhoz odatartod a kártyád, és megadja a gép a számot. Egy kör 6 perc az ülős felvonóval, a tányéros fele annyi idő alatt fent van. A középállomásnál ki lehet szállni, ott van az Avalanche Cafe hütte. Az érzés tényleg olyan, mintha az Alpokban lennél valahol. Érdemes pénteken nyitásra odamenni a tömeg elkerülése végett, mert itt a péntek az a nap, ami Magyarországon a vasárnap. Pénteken reggel mennek a muzulmán vallásúak imádkozni a mecsetekbe.

A hó meglepően jó ahhoz képest, hogy teljesen mesterséges. Ratrakolják minden nap, a ratrak garázsa az Avalanche Cafe alatt van. Van síovi, ahol sok expat meg helyi taníttatja a gyermekeiket. A felszerelés alap, de semmi gond nem volt vele. A lécem talpa nagyon rég nem volt vaxolva, de talán ez szándékos, hogy ne lehessen olyan nagyon gyorsan menni, mert tényleg nagyon rövid a pálya, és néha biztos sokan vannak.

A pálya alján van hócsúszda (egyenes meg kanyargós) is, de arról nem csináltunk képeket. Nagyon érdekes látvány, ahogy a helyiek nagy pufi dzsekiben de a helyi viseletnek megfelelő fejdísszel mennek be.

Aki Dubai-ban jár, mindenképpen próbálja ki. Kuriózumnak óriási, de 2 órát még élvezi is az ember. Egész napra szerintem nem érdemes menni, azt biztos meguntam volna.

Ez egyébként a harmadik legnagyobb fedett sípálya a világon (nem tudom hol van az első kettő), de fognak építeni egy újat, ami a legnagyobb lesz. Ugyancsak most épül az a toronyház, ami 180 emeletes lesz, és a világ legmagasabb toronyháza lesz.

Nem sítéma, de feltettem még 3 képet néhány autóról. Azt a képet, ahol a Lambo meg a Porsche parkol egymás mellett, a Dubai Creek marina parkolójában csináltam, a SLR és a másik Lambo meg annak a bevásárlóközpontnak (Mall of the Emirates) a parkolójában parkolt, ahol a sípálya is van. A Mall of the Emirates az USA-n kívüli legnagyobb bevásárlóközpont a világon.
Bottom-1-4-1.JPG
Ski-Dubai-Outside-29-1.JPG
Ski-school-for-children-30-1.JPG
View-down-from-mid-station-1-3-1.JPG
View-up-from-mid-station-31-1.JPG
Mid-Station-Avalanche-Cafe-28-1.JPG
Lamborghini-25-1.JPG
MB-SLR-1-26-1.JPG
Lamborghini--Porsche-2-2-1.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.