Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Zell am See
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tothlevente
378 élménybeszámolót írt
378
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zell am See
2017.08.28. 12:15
Nyaralás Zell am Seeben.
A világ legtermészetesebb dolga, hogy télen a hegyekbe megy a család sportolni. De vajon érdemes-e nyáron is elmenni oda, ahol télen síelünk? Családunk véleménye egyértelmű igen. Ezt alátámasztandó szeretnénk bemutatni, miért érdemes például Zell am See régiót választani bármely évszakban.
Olyan családi programot igyekeztem összeállítani, amelyben az 5 éves gyerkőc is és a nagyobbak is megtalálják az örömüket. Épp ezért szempont volt, hogy a hegyek mellet a víz is domináljon.
Már az odautazásunk is aktív sportolással telt, hiszen megálltunk Felsőpulyán (Oberpullendorfban) hajtányozni. Több falun keresztül az egykori, ma már nem használt, vasúti pályán tekertünk, mintha bicajoznánk. Az egykori állomások épületében éttermek, büfék, pékségek üzemelnek, így 4-5km-enként lehet magunkat frissíteni, egy kis
kajával energetizálni. A legkisebb itt ugyan csak utasként vett részt, de kb. 10 éves kortól már bárkinek le ér a lába és tekerhet. A hajtányok 4 főstől 12 fősig akár sörcsappal is baráti társaságoknak választhatóak. Akár egész napos programnak is beillik, hiszen az útvonal mentén sok látnivaló van, leállókkal, ahol a hajtányokat le lehet venni a sínről.
Szállásunk Zell am Seeben volt a Seespitznél lévő Jugendgästehausban. A konyhájuk - haspárti vagyok - kitünő, a személyzet nagyon kedves, a szoba pedig egyszerű, összkomfortos és tiszta.
Ott töltött egy hetünk alatt délelőttönként kirándultunk, délutánonként pedig mindig fürödtünk. Aki pancsizni is szeretne, azoknak érdemes augusztusban érkezniük, hiszen ilyenkor már nagyon kellemes a zelli tó vize.
A szálláson ingyenesen igénybe lehetett venni különböző vizisporteszközöket is, sőt, akár szörfkurzusra is be lehetett nevezni. 10 éves gyerkőcnek már kényelmesen leér a lába a vízben, bár ez a mi legkisebbünket nem zavarta. Aki több komfortra vágyik, a szállás tőszomszédja strand. Itt kavicsos a tómeder, érdemes strandcipőt használni, de van medence is.
A vízben műanyagból épített stégek vannak, ahonnan ugrálni lehet, illetve trambulin sziget, ami az evezés mellett egyik legnépszerűbb volt nálunk.
Néhány szó napközbeni programjainkról.
A Gästekard előnyeit kihasználva a hegyek felé vettük az irányt. Az első túránk a Schmittenhöhe-ről indult a Sonnkogelra. Ez az Erlebnissweg egy gerinctúra gyönyörű kilátással, ami kb. 1 óra alatt teljesíthető. Mi azonban nem rohantunk, hanem nézelődtünk, tájékozódtunk, sőt játszottunk az információban nagyon gazdag túraútvonal mentén. Na meg piknikeztünk. Sikerült is majd 5 óra alatt a végére érni. A túrát egy isteni gyümölcsös aludttejjel (Buttermilch) zártuk. A Sonnkogel játszótere pedig jó ráhangolódás volt a következő napra, a Schmidolin ösvényre.
Ez volt a másnap délelőtti program. Igazi kalandtúra. Különböző ügyességi és bátorságot próbáló játékok, gondolva azonban a legkisebbekre is. Megközelítése a Cityexpress kabinossal volt lehetséges, az Areitbahnt ezerrel építik újjá.
Kaprun egy teljes napot kapott, amely során egy gyönyörű szurdoktúrát teljesítettünk a Sigmund Thun Klammban, majd szánkózni indultunk a Kitzsteinhorn gleccserre. A csúcson megszülettek a kötelező képek, megnéztük szerintem Európa legmagasabb moziját is, majd jött a több órás havas élvezkedés, egészen zárásig. A napot még megfejeltük Kaprunban egy kis bobozással. Nagyon klassz, gyors vonalvezetés. Azért Saújhely viszi a pálmát.
Ausztriában kötelező program a sóbánya is. Hallein - Bad Dürnberg után most Hallstattba látogattunk el. Igaz, ez nem a szomszédban volt, de ez egy gyönyörű hely, amit mi egy esős napra iktattunk be. Már az odavezető út is nagyon szép a Lammer folyó völgye egy igazi kis kanyon a szűkössége réven, Hallstatt pedig az ország legszebb városa egy felmérés szerint. Esős időben persze mindenki a barlangokat és a bányákat támadja le, de az osztrákok nagyon flottul kezelik az ilyen helyzeteket is. A sóbánya a világ legrégibb sóbányája nagyon látványos rövid filmekkel is bemutatják a bánya és a bányászat történetét, mikéntjét. Természetesen a leghosszabb csúszda is itt található.
Az egyik nap elkalandoztunk Werfenbe is, ahol egy egész napot is el lehet tölteni, szintén legekkel. Az ország legszebb vára a Burg Werfen is megér egy látogatást, de a világ legnagyobb jégbarlangját, az Eisrisenwelt Werfent sem szabad kihagyni. 700 lépcső fel, majd egy kis sík rész pihiként a barlangban, majd másik 700 lépcső le. Hát le a kalappal a kiscsaj előtt, úgy 1000 lépcsőig jól bírta, de azért utána a nyakamban kötött ki. Még jó, hogy jó nagy a barlang belmagassága. Maga a város is megér egy esti sétát.
Ha már este. Zell am Seeben hetente 3-szor nagyon látványos fény-, lézer- és vízishow (3in1) várja vendégeket a tóparton természetesen ingyen. A 20 perces műsor igazán profi, más-más tematikájú.
A történelemimádó legnagyobb csajszink kedvéért természetesen az egykori sötét múltú hírhedt, de szép helyen lévő Sasfészek sem maradhatott ki a programból. Így ellátogattunk Berchtesgadenba a Kehlsteinhausba.
Ez a program nyugodtan összeköthető a Bad-Dürnbergi sóbányalátogatással, vagy ha már a legeknél maradunk a Krimml vízeséssel, ami Ausztria legmagasabb vízesése, de a világranglistán is szépen megállja a helyét.
Nekünk ez most kimaradt, inkább a napi pancsi mellett döntöttek a gyerkőcök.
A hazautazás során nem maradhatott ki a Familypark a határmentén. Jól is esett az utat visszafele is megszakítani. Itt is zárásig élvezkedtek a gyerkőcök, de az az igazság, hogy mi is.
A nap lezárása pedig egy haspártinak nem történhet máshol, csak Sopronban a Haspárti étteremben. Hát arról nem beszélni kell, hanem ízelni, ízlelni és ízlelni. Csak felső fokban és nagyon baráti áron. Mi a levesek után egy négyfős teknőt rendeltünk. Maga volt az ízorgia. Még másnapra is, olyan bőséges volt.
Úgy gondolom, nem vagyok egyedül, akik a nyarat is szívesen töltik aktívan. Ausztria és Zell am See ideális hely egy ilyen kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez.
Képek:
https://www.facebook.com/tothlevi/media_set?set=a.1546052768766507.100000853960710&type=3
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.