Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Sybelles
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
mushroom
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les Sybelles
2013.02.10. 15:51
Sziasztok !
Sajnos tényleg ez a helyzet St.Sorlinban.
A szállásunk nekünk is a Madame Vacances Les Fermes-ben volt. Nem volt nagy, 5 embernek 35nm, de ezt tudtuk az már az elején, a foglaláskor.
Az volt csak furcsa, hogy két busznyi magyart nem tudtak egymás melletti apartmanokba elhelyezni, hanem az A-L apartmanházakban szétszórva kaptunk helyet. A szomszédaink belga fiatalok voltak, síléctartó híján a folyosón olvadtak le a sílécek és snowboardok, ők pedig ott dohányoztak, ittak és ordítoztak hajnal 3-ig.
Nagyon kényelmetlen volt a szállás elfoglalása is. Először a nagy buszból át kellett pakolni mindent a síbuszra (persze jó 100m-re álltak meg egymástól), aztán a falu végén a buszfordulónál mindent ki az útra és vártuk a nem túl hozzáértő szervezőnket a kulcsokkal. Egy kulcsot kaptunk öten !
Ezután fel a szállásra, ahol szerencsére az első emeleten voltunk, így fel tudtuk adogatni a síléceket az erkélyre, mert zárható síléctartó szekrényünk nem volt. Aki magasabban lévő emeleten kapott helyet, az cipelhette a lépcsőházban fel a lécet.
Az apartman tisztasága szörnyű volt, nem is tudom, hogy vehették át előttünk a gondnokok. Takarítással kellett kezdenünk a beköltözést. A bolt az apartmanházaktól nincs messze, bagett 1 eurótól, a többi ár kicsit magasabb, mint a városban, de ez érthető. Reggel 8-tól nyit, ebéd körül bezár, de délután megint nyitva van.
A sípályák nem rosszak, jól jelöltek, aránylag jól kezeltek, csak a falu felett lévő hegyen lévők kicsit tagoltak, nincs egy egybefüggő nagy pálya le a faluig, hanem több kicsi, síútakkal összekötve.
Aki jót akar síelni, az csússzon át La Toussuir-ba, nem bánja meg ! A fenti pályákon kevesen vannak és jól kezeltek a pályák.
Hazafelé már előre féltünk a buszos úttól, nem véletlenül. Reggel 8 körül átvették a szállást, ezután hóesésben 1 órát vártunk a síbuszra, megint felpakolás és lepakolás, majd átpakolás a nagy buszra. Másnap 10 óra körül értünk haza, 26 óra utazás és álldogálás után....
Azt javaslom annak, aki ide készül, hogy csak olyan járművel utazzon ide, amit felengednek a szállásig, valamint messze kerülje a Les Fermest, hacsak nem bulizásra vágyó fiatal. Nagyon sok múlik a szervezésen, alaposan át kell gondolni mindent és érdeklődni az utazási irodánál.
Ami szép emlék, az a síelés és a táj, a többit remélem hamar elfelejtjük !
Jó havat, jó csúszást !
Előzmény: (zyzz 153576)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.