Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Giovanni
9 élménybeszámolót írt
9
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
2014.02.15. 20:04
Sziasztok! Múlt héten értünk haza Orelle-ből. Vegyes érzelmekkel tértünk haza de sajnos több a rossz mint a jó.
Utazás a Francia utak közül talán a legrövidebb volt végig autópálya de azért most is belecsúsztunk a 15.órába! Az indulás eőtt egy héttel közölte a szervező hogy nem lesz az apartmanházban wellness részleg a tulajdonosok vitája miatt vagy valami pénzügyi probléma miatt így az iroda kompenzálta a hiányosságot egy 5000forintos visszatérítéssel. Alapvetően ezzel nem is lett volna probléma mert hát az ember síelni megy de más problémák is adódtak.
Az utazás hosszú volt és persze sokszor kényelmetlen de a buszos utak sajnos ilyenek.
Szállásunk a Hameau des Eaux apartmanházban volt
Megérkezésünk után egy órával nehézkesen de megkaptuk a kulcsokat és megkerestük az apartmanunkat. 6fős 3 légteres apartmant ígértek hatan voltunk így tisztában voltunk vele hogy kicsit szűkösek a Francia szállások de ilyet még sehol nem tapasztaltunk. Az apartmanban volt egy háló egy francia ággyal, fürdő,wc,nappaliban kihúzhatós két személyes kanapé,konyha,asztal 3 székkel és olyan elrendezéssel hogy az asztaltól a kanapét nem lehetett kihúzni!!! A 3.légtér az előszoba volt vagy előtér, egy kis lyuk ahova egy emeletes ágy volt berakva.6ember számára teljesen lakhatatlan volt az apartman. Gyors megbeszélés és egy másik 6 fős apartman megtekintése után visszamentünk a recepcióra ahol még mindig a szobák átvételéből adódó káosz uralkodott.Szóvá tettük az apartmanunk méretét és egy normál méretű 6fős apartmant kértünk már kissé feszülten.Hozzátenném hogy a recepción nem beszéltek a hölgyek semilyen nyelven csak Franciául. Több panasz érkezett a lámpákat illetően amiket szerintem egy hét alatt sem sikerült kicserélni az egyszemélyes "karbantartó" brigádnak.Egy fél órás várakozás után nagynehezen találtak egy másik apartmant amibe be tudtunk költözni persze itt a kilátás nulla, fűtés teljesen kikapcsolt állapotban volt. A konyha üres volt -mikró-vízforraló-edények-evőeszközök semmi.Az apartmanban nem volt TV sem.Ez az apartman viszont normális méretekkel rendelkezett két háló tágas nappali konyhával fürdő wc tökéletes volt.Megkértük az egyik munkatársat hogy töltse fel a konyhát legyen mikró vízforraló és ha lehet TV.Sajnos tvt nem tudtak adni de egy kis hifivel ki tudtak engesztelni minket.

Az első síeléssel töltött napon esett 10-15 centi hó még Orelle-ben is ami lehetőséget adott volna a felvonóig csúszásra de sajnos ott az utakat takarítják így ez lehetetlenné vált.Felszálltunk a síbuszra és kb. 3-4 perces utazás után már be is tudtunk szálni a kabinba. Az Orelle expressen olyan 15 perces menetidővel kell számolni.Felértünk, viharos szél köd és hószitálás fogadott látótávolság nulla. A rosael felvonó hegyállomásánál már ki is volt írva hogy Val Thorensbe nem ajánlott átmenni mert a lifteket bármikor lezárhatják a viharos szél miatt.
A pályák jól kezeltek voltak de a szél tönkretett mindent.Az első 2 napunk többnyire így telt 2 nap már néha néha kisütött a nap de a szél változatlanul hordta a havat.

Szerdán egész nap napsütés Val Thorensbe is átjutottunk teljesen biztosan és nyugodt szívvel mentünk át nem kellett félni a felvonók lezárásától.A hely gyönyörű tényleg olyan amilyennek mondják, írják több helyen, nagyon jó piros és kék pályákkal rendelkezik a terep pontos neveket nem írok mert így is hosszú a levelem.Meglátogattuk a La Folie Douce hüttét, party zónát is de csak sznob milliomos Orosz Német stb. embereket láttunk és sikerült otthagynunk pár darab 10 euróst :D A hely tökéletes, a hangulata is megvan csak ottartózkodásunk alatt nem volt egy partyban sem részünk.
Thorensben normálisan síelni/boardozni nem lehet nagyon sok az ember és persze a kezdő.
A város maga gyönyörű igényes kényelmes lehet, következő 3völgybe látogatásom célpontja lesz.
Sajnos Orelle elhelyezkedése nem méltó a 3völgyhöz, nem pályaszállás és nem síelhető be biztonságosan Val Thorens.
Az utolsó napon reggel szakadt az eső a kabinos tetején pedig a hó.Egész nap 30cm-es szűz hóban lehetett csapatni a pályákon.ValThorensbe nem lehetett átmenni de az orelli pályák is kielégítőek voltak mivel szinte senki nem volt a pályákon az extrém havazás miatt.
Összességében jó volt ez az egy hét de Orellbe soha többet érzésekkel tértünk haza!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.